Sant Jordi 2021: l’equip et recomana un llibre


Bona Diada de Sant Jordi! Les circumstàncies no ens van deixar celebrar-lo l’any passat, així que aquest any ens fa més il·lusió que mai gaudir de l’ambient, les roses i els llibres que omplen els carrers.

L’equip de Promoviatges i BMC Travel hem volgut fer les nostres aportacions literàries, llibres de tot tipus i per a tots els gustos. Si ja has triat la teva propera lectura, potser coincideixes en gustos amb alguns companys i companyes. Sigui com sigui, aquí tens les nostres recomanacions!

RAQUEL MARTÍNEZ

Bajo el sol de Kenia – Barbara Wood

Una família europea emigra a Kenya amb la intenció de formar un imperi cultivant cafè. Una història ambientada en l’època dels colons plena de tradicions, odi i amor que t’atrapa des del primer capítol.

AROA MANJÓN

La fam invisible – Santi Balmes

Novel·la amb traces autobiogràfiques de l’autor, cantant d’un grup de música actual. El protagonista, a partir d’una caiguda durant un concert, realitza un viatge per les profunditats de si mateix per trobar la seva essència com a persona.

JOSEP FIGUEROLA

El cor de les tenebres – Joseph Conrad

Un clàssic de la literatura de les destinacions exòtiques.

.

XELL VIVET

La trena – Laetitia Colombani

Tres mons molt diferents amb un final sorprenent.

.

LAURA GIL

Un any i mig – Silvia Soler

Història d’una família: el matrimoni i 4 fills independents que viuen la seva vida per separat. La lluita interna de la mare per poder-los “controlar i protegir” a tots alhora que descobreix que el seu matrimoni està ple d’hostilitats matrimonials. Llibre que atrapa des del primer moment!

ALBERT PÉREZ

El fill del xofer – Jordi Amat

Si voleu saber quin tipus de persona dirigia TV3 en els seus inicis. Qui el va nomenar i com han funcionat i funcionen els cercles de poder a Catalunya.

.

LIDIA PONS

Tu no matarás – Julia Navarro

M’encanta aquesta escriptora, fa que estiguis dins la història i aquest llibre en particular, per a mi és un dels millors. Ens parla de la cula, la venjança, el pes de la consciència i els secrets que ens acompanyen i condicionen les nostres decisions.

ELOI PUJOL

Así es Japón – Yutaka Yazawa

Llibre per conèixer de manera resumida els imprescindibles de la cultura japonesa. Alguns dels temes que toca són la gastronomia, arquitectura, cultura general, costums, filosofia japonesa, cinema i música entre altres. Excel·lent per la varietat de continguts.

ESTHER FIDALGO

Largo pétalo de mar – Isabel Allende

És un dels últims llibres d’Isabel Allende i com sempre no m’ha decebut. Aquesta vegada explica la història de milers d’exiliats, en aquest cas d’una família catalana, que escapant de la Guerra Civil espanyola s’embarquen en un navili, “el Winnipeg”, noliejat pel poeta Pablo Neruda, rumb a Valparaíso. I aquest és el punt de partida per a submergir-nos en la història de Xile, passant pel cop d’estat d’Allende i com novament desarrelats arriben fins als nostres dies.

JENNY ANTEQUERA

Mujer de frontera – Helena Maleno Garzón

Lectura obligada per entendre millor el sistema d’opressió existent entre les fronteres d’Àfrica i Europa, així com per descobrir fins quin punt els estats jugaran brut per “defensar-les”. Amb el llenguatge directe de les seves vivències, l’Helena et transmet la seva frustració, ràbia, pena i angoixa.

TERESA VILADEVALL

Escrivim el futur amb tinta lila – Carme Forcadell

La Carme Forcadell ens descriu la quotidianitat a la presó i el seu treball per empoderar a les preses perquè siguin més autònomes i tinguin més autoestima. Un exemple colpidor de perseverança, tenacitat i esforç per millorar la vida d’altres dones malgrat estar ella en una situació duríssima.  La lluita feminista en un àmbit poc visible escrita amb un simbòlic bolígraf de tinta lila que esdevindrà icona per a moltes preses. Una lectura imprescindible.

DESIRÉE GARCÍA

El año de los delfines – Sarah Lark

Novel·la que relata l’aventura d’una jove mare de família, la Laura, que vol complir el seu somni de convertir-se en biòloga marina. Per fer-ho, trenca amb tot el que havia estat fins ara i comença un apassionant viatge a Nova Zelanda on descobrirà la cara oculta del turisme i la naturalesa marina, però sobretot, a ser fidel a si mateixa.

SILVIA ARROYO

Cómo ser mujer –  Caitlin Moran

Un llibre que recomanaria llegir a totes les dones. L’autora explica les seves pròpies experiències com a dona, des de la infància a l’adultesa, amb una perspectiva satírica i divertida en què és molt fàcil veure’s reflexada.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s