Suïssa, paisatges alpins i poblets de postal


Suïssa és un conjunt de boniques postals capaces de seduir a qualsevol viatger, a mig camí entre el món rural i les ciutats més urbanes. El territori ocupa no més de 42.000 km2, i amaga el seu encant en els pobles que van des dels Alps fins al Rin. Al voltant del 60% del territori del país està ocupat pels Alps, i la resta està cobert per les muntanyes Jura i l’altiplà suís. A més, compta amb majestuosos pics muntanyosos i llacs pintorescos d’aigua cristal·lina envoltats de boscos de roures i natura verge. Sabies que un dels darrers estudis realitzats sobre la Covid-19 ha situat Suïssa com el país més segur del món davant el virus?

El turisme ecològic és gairebé una norma a Suïssa. Els seus hotels i establiments turístics tenen una especial cura de l’entorn i conviden els seus ciutadans i visitants a assumir un paper actiu en la conservació de la natura. Gaudiràs de paisatges verds, molt cuidats i on respirar aire pur lluny de la civilització. Un dels darrers estudis que s’han realitzat, ha classificat Suïssa com el país més segur del món contra la Covid-19 gràcies a la bona resposta

Suïssa té una economia molt prospera que proporciona als seus habitants un alt nivell de vida. Malgrat comptar amb un territori molt reduït, presumeix de tenir una variada mescla cultural fruit de la trobada de les llengües francesa, italiana i alemanya, i en algunes zones el romanx. Tot i ser un país molt modernitzat, encara segueixen vigents moltes festes tradicionals lligades a la cultura ramadera de les muntanyes, però també és la seu de grans fires internacionals com el Saló de l’Automòbil, la fira d’art Art Basel i la fira de disseny Blickfang Zúrich.

Una bona opció és començar coneixent Zuric, sòbria i sofisticada. Culturalment vibrant, és coneguda com una de es millors ciutats del món per viure, a més de ser un centre financer molt important i la metròpoli més gran i rica de Suïssa. No obstant, la seva bellesa no destrona la històrica capital del país, Berna, amb carrers medievals empedrats i galeries comercials que no deixaran de sorprendre’t.

La ciutat medieval de Lucerna, amb boniques vistes al llac, cafès, arquitectura i curiositats victorianes, és l’escenari perfecte per una història d’amor. I no oblidem l’afrancesada Ginebra, coneguda com la porta dels Alps i situada a la riba del llac Leman. Tot i que totes aquestes ciutats compten amb un patrimoni meravellós, l’essència autèntica del país la trobarem als petits poblets repartits pel territori. Quasi faran que et sentis com Heidi!

Poblets de postal

El país és molt conegut per la quantitat de turisme que busca la neu i la muntanya cada hivern, quan arriba l’època d’esquí. Per això, una destinació de muntanya famosa a nivell mundial és Zermatt. Aquest poble és molt més que una estació d’esquí, de fet, és possible gaudir-la també en ple estiu. Lliure de la circulació de vehicles, aquest poblet està ubicat als peus del Matterhorn, un dels sis pics més alts dels Alps. Arribar al seu cim de més de 3000 metres amb el cremallera és una experiencia inoblidable.

Entre llacs, muntanyes i vinyes trobem l’encantador poble de Montreux, que ha seduït artistes, escriptors i viatgers en busca de calma i inspiració. El seu microclima d’aire mediterrani el fa el destí perfecte per relaxar-se i passejar contemplant la feina dels seus viticultors.

Una experiència única és pujar amb telefèric al cim del Schilthorn, considerat el “balcó dels Alps”, a quasi 3.000 metres d’alçada. Aquest lloc és conegut com el “mirador 007”, per ser l’escenari on es va rodar part d’una de les pel·lícules de James Bond. T’assegurem que és senzillament excepcional i et regalarà les vistes més boniques dels Alps!

Potser et sona Gruyères pel seu formatge, però aquesta petita ciutat històrica ha mantingut el seu aspecte medieval fins l’actualitat. Si alguna vegada t’has imaginat com és un poble de postal, aquest és sens dubte Gruyères. Un únic carrer empedrat adornat amb casetes baixes d’arquitectura pintoresca et conduirà al seu castell medieval del segle XIII, dominant la vall sobre el riu Saane. Aquest castell és avui dia un museu que exhibeix l’arquitectura, història i cultura regional de vuit segles. I en mig d’aquest poble de caràcter històric i totalment suís, trobaràs el Museu del Tibet, amb més de tres-centes escultures budistes, pintures i obres rituals de les diferents regions de l’Himàlaia.

El poble compta també amb una de les tradicions gastronòmiques més delicioses del país, des de la seva tradicional fondue fins la seva contundent merenga amb crème doublé. No marxis del poble sense conèixer el procés de fabricació del formatge gruyère a la seva fàbrica, la Maison du Gruyère. Un viatge pels cinc sentits!

Vine a descobrir els paisatges alpins i pobles encantadors que ens ofereix el territori suïs!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s