6 rutes idíl·liques per descobrir Europa en autocar


Alguns països europeus ja han anunciat que obriran les seves fronteres al turisme durant les properes setmanes. El moment de tornar a viatjar és cada vegada més a prop i, durant aquests mesos, hem treballat de valent per estar preparats quan arribés l’hora. Des de Promoviatges estem adoptant totes les mesures necessàries perquè et sentis completament segur a l’hora de viatjar amb nosaltres.

Un dels canvis principals serà una reducció significativa en el nombre de places dels nostres viatges en grup. A més, tots els desplaçaments en autocar es faran amb autobusos de gran capacitat per assegurar la distància de seguretat entre passatgers. En tots els nostres viatges estem fent un seguiment exhaustiu dels protocols implementats als hotels, restaurants i serveis en general per validar que compleixen amb tots els estàndards sanitaris. A més, els nostres guies acompanyants vetllaran pel seu compliment en el lloc de destí i resoldran qualsevol incidència que pugui sorgir durant el viatge. Pots consultar més informació sobre els nostres protocols de seguretat en aquest enllaç.

Si tens ganes de començar a fer plans però encara no veus clar això d’agafar l’avió, el que necessites és un viatge en autocar. Estem apostant per rutes interessants entre paratges naturals, poblets de conte i ciutats encantadores, gaudint no només del destí sinó també del trajecte. Les rutes en autocar et permeten viatjar amb tranquil·litat, i et donen l’oportunitat d’observar cadascun dels paisatges que ens trobarem pel camí.

Bretanya i Normandia

La Bretanya és una regió de paisatges marins salvatges i acollidores valls rurals d’un verd intens, una natura que et deixarà sense paraules. El seu patrimoni històric és únic, hi trobaràs algunes de les joies medievals més importants d’Europa, ciutats emmurallades, castells i fortaleses d’infinita bellesa. Tot anima a submergir-te a l’ànima bretona d’aquesta terra abocada al mar que viu la cultura celta, amb la seva llengua pròpia, mantenint tradicions i llegendes. La seva gastronomia, reconeguda arreu del món, forma part dels atractius per visitar la zona. No et perdis les “galettes” i les creps, el peix fresc, les ostres, els musclos, mariscos… i la seva famosa sidra.

Normandia guarda una gran joia sobre un turó: el màgic Mont Saint-Michel, l’abadia benedictina més singular. Trobaràs poblets pintorescos de carrers empedrats i esglésies gòtiques que van inspirar grans artistes com Claude Monet. Si tens una mica de temps, fes la ruta dels impressionistes per descobrir els racons que van inspirar les millors obres d’art d’aquest període. A Normandia, reviuràs la història recent a les seves platges i memorials al voltant de la Segona Guerra Mundial. No només trobaràs art i història, la natura també hi té molt a dir: els 130 quilòmetres de la Costa d’Alabastre, amb els penya-segats d’Étretat de color clar, en són una bona mostra. Recorda fer alguna parada gastronòmica! Estàs en terra de formatge camembert, ostres i licors singulars com el Calvados o el Benédictine.

Què no et pots perdre?

No deixis de descobrir Carnac, el lloc que concentra més monuments megalítics del món. Un lloc màgic imprescindible per entendre la prehistòria europea on, a més de visitar els alineaments de menhirs, podràs gaudir de la badia de Quiberon i les seves platges de sorra fina.

A Quimper, situada entre els rius Odet i Steir, podràs gaudir de l’essència més medieval. Quan travessis els seus ponts florits, sentiràs que entres en un lloc encantador: carrerons amb noms de gremis amb casetes de fusta, placetes, palauets que delaten l’esplendor de l’antiga capital de Cornualles… Si disposes de temps, et recomanem acostar-te al far de Eckmühl, situat a uns 40 quilòmetres de la ciutat, on podràs gaudir d’una de les millors postes de sol del món.

Un dels indrets més mítics és la Costa de Granit Rosa, que està a les Costes d’Armor, entre Trébeurden i Perros-Guirec. El seu nom es deu als blocs gegantins de granit que sorgeixen al litoral i que, en caure la tarda, agafen un preciós to rosat. Un paradís de petites caletes i paisatges salvatges! Per veure una altra perspectiva de la costa, fes un recorregut per mar a les “Sept Îles” una reserva natural on els protagonistes absoluts són els ocells.

Descobreix Rennes, la capital de la Bretanya, passejant pels seus carrers de casetes entramades de fusta, i visita la catedral i el Parlament Bretó, un dels símbols de la Bretanya. Si la visites en dissabte no deixis d’anar al “Marché des Lices”, on artesans, pagesos i paradistes exposen les seves mercaderies des del segle XVII. Des de Rennes, no t’oblidis de visitar Dinan, un dels pobles més bonics de la zona.

La visita més icònica d’aquesta ruta és sens dubte el Mont Saint-Michel. No pots deixar de visitar aquest turó màgic que, per obra i gràcia dels capricis del mar, es converteix en illa dues vegades al dia. Al cim llueix la fabulosa abadia gòtica, però no t’oblidis de passejar pels carrerons del poble fortificat.

Coneixes Saint-Malo? Aquesta ciutat va ser corsària i independent durant 4 anys. La seva silueta, de façanes i torres, és de les més característiques de la regió. Per gaudir-la, has de recórrer el seu perímetre des de les muralles i parar-te a veure les vistes sobre Dinard.

Una altra parada imprescindible és Honfleur, coneguda com la “ciutat dels pintors”. Descobreix que va atraure a artistes de la talla de Courbet, Monet i Jongkind, fundadors de l’École d’Honfleur. Passeja pel seu “Vieux Bassin”, el símbol de la ciutat que va inspirar a molts pintors impressionistes i no deixis de visitar l’església de fusta de Santa Caterina, la més gran del país construïda en fusta.

Segur que coneixes la història del desembarcament de Normandia, i trepitjar les platges que van presenciar aquest episodi és gairebé obligatori. Tot i que són cinc i totes mereixen una visita, la més famosa és Omaha, un dels llocs històrics més importants de la regió, on van morir més de 4.000 soldats en els fets que van desencadenar el final de la Segona Guerra Mundial. A Vierville-sur-Mer, trobaràs el US National Guard Memorial, localitzat en un antic búnquer. A Saint-Laurent-Sur-Mer trobaràs el “Memorial Les Braves”, aixecat al 2004 per commemorar els 60 anys del desembarcament i el museu Memorial d’Omaha Beach.

Una de les ciutats normandes que més va patir les conseqüències de la Segona Guerra Mundial va ser Caen. Visita el seu memorial, també conegut com el memorial de la Pau, i el turó dels Ocells, un tranquil mosaic de jardins construït sobre un antic abocador. El barri medieval, dues abadies i el castell que allotja l’impressionant Museu de Belles Arts et sorprendran.

Per últim, et proposem descobrir Rouen, la capital de Normandia. Pots fer-ho caminant pel centre històric, farcits de “colombages” (façanes amb entramat de fusta) i monuments gòtics, barrocs i neoclàssics, i fer parada a la catedral, on trobaràs unes magnífiques pintures de Monet. Si ho prefereixes, puja al turó de Santa Caterina per la ruta que va cap a Bonsecours, tindràs un panorama a vista d’ocell de la ciutat amb el riu Sena i els seus ponts.

Bordeus, un viatge a l’Aquitània

Bordeus, la capital de la Nova Aquitània, és reconeguda mundialment per la seva capacitat de reinventar-se, la seva gastronomia i el bon vi.  La ciutat ha treballat durant 15 anys per recuperar d’esplendor del segle XVIII. El seu centre històric, Patrimoni de la UNESCO, destaca per la seva gran bellesa i, per si això fos poc, a uns 50 km trobes l’oceà i una costa atlàntica que amaga autèntics tresors com la Badia d’Arcachon o l’Illa d’Oleron.

Passeja per la ciutat i gaudeix dels encants dels barris històrics de Saint Pierre, Saint Michel i Sainte Eulalie. Descobreix l’encant del barri de Chartrons en diumenge, quan es celebra el “Marché de Quais”, el mercat a l’aire lliure on gaudiràs dels millors productes locals: formatges, ostres, embotits…

Què no et pots perdre?

Un dels emblemes de la ciutat és la Plaça de la Borsa, de dia o de nit, és un lloc que no et pots perdre. Gaudeix del famós Mirall d’Aigua: 3.450 m2 d’explanada que s’omplen de fins a 2 cm d’aigua generant efectes de mirall i boira. Un altre punt d’atracció és la Cité du Vin, un gran temple dedicat al vi situat a la riba del Garona. El seu edifici de forma contorsionada ja impressiona des de la llunyania, i allotja 14.000 m2 dedicats al vi.

 

A l’entorn de Bordeus, la vinya és tan extensa que tens la possibilitat de fer sis rutes del vi, i a totes elles podràs visitar cellers i degustar uns dels millors vins del món. No deixis de visitar algun chateau, molts d’ells tenen celler propi on el mateix propietari guia el tast de vins. Quan facis aquestes rutes trobaràs molts poblets on val la pena aturar-se, i si hem de triar-ne un et recomanem Saint-Emilion. Aquest poble medieval, situat entre vinyes i ple de racons d’allò més fotogènics, és un ineludible referent per a tots els amants del vi, ja que als seus cellers s’elaboren uns dels millors vins del món.

Aquesta ciutat marítima, que figurava entre els principals ports d’Europa al segle XVIII convida a fer un creuer pel Garona, una forma original d’aproximar-se a la ciutat, les seves vinyes i l’estuari del Gironda.

Una escapada a Bordeus és l’excusa perfecta per conèixer indrets tan singulars com la Badia d’Arcachon, un petit mar interior emmarcat per dunes de sorra daurada entre les que destaca l’imponent Duna de Pilat; el Cap Ferret, una punta de sorra salvatge que compta amb un far de 57 metres d’alçada des d’on gaudir de vistes meravelloses o l’Illa d’Oleron, coneguda per les seves platges de sorra fina i lluminosa, pels seus cultius d’ostres i les boniques cabanes de pescadors que conserven el seu aspecte tradicional.

Diuen que en la gastronomia es concentra gran part de l’essència de cada lloc. En el cas de Bordeus la podràs degustar en els tradicionals bistrós i en els reconeguts restaurants d’autor, però també et volem recomanar algunes adreces gastronòmiques imprescindibles. Si ets amant del formatge, has de visitar la Fromagerie Deruelle. Si ets amant del vi, la curiosa i impressionant vinateria l’Intendant. Si ets de dolços, tasta els cannelé en alguna de les botigues Bailladran que hi ha per la ciutat.  Per últim, si t’atrauen les delicatessen en general, visita Le Comptoir Bordelais.

Luberon, turisme slow i tradició vinícola

El Luberon és considerat el cor de la Provença, un territori situat al costat dels massissos del Luberon i Les Monts de Vaucluse replet de preciosos poblets envoltats de vinyes, roures i oliveres. És el lloc ideal del turisme slow, una terra que rep un turisme de qualitat convidant a frenar el nostre ritme habitual i impregnar-se de pau: una passejada en bicicleta, un mercat de productors locals, un aperitiu amb els amics a la plaça del poble ombrejada per arbres centenaris, un concert sota les estrelles…

A més, també presumeix d’un patrimoni històric molt ric a causa dels diferents episodis que hi han tingut lloc. Des de l’època dels grecs i els romans, que van introduir les vinyes i les oliveres símbol del paisatge actual, aquest territori ha patit les influències de l’arribada dels Papes a Avinyó, els protestants Valdesos arribats des del Piemont italià, els jueus protegits en quatre grans ciutats de Vaucluse entre altres episodis històrics.

Què no et pots perdre?

No només compta amb dos dels pobles més bonics de França, Gordes i Lourmarin, sinó amb una multitud de poblets encantadors units per carreteres bucòliques. Els pobles del Luberon tenen la particularitat d’estar enfilats al massís del Luberon o a Les Monts de Vaucluse, raó per la qual se’ls coneix com a villages perchés. Vagis on vagis gaudiràs d’unes vistes espectaculars a una vall o estaràs envoltat d’oliveres, vinyes i roures. I en totes aquestes panoràmiques una cosa en comú: la imponent presència de les muntanyes més famoses dels Alps del Sud.

El Luberon ofereix la possibilitat de fer rutes a peu i gaudir de la natura i la història a través dels seus camins, que creuen el territori en totes les direccions i a més estan marcats perquè puguis gaudir-ne amb la família o els amics. També és tota una experiència fer-ho en bicicleta, pedalejant per les carreteres secundàries i descobrint els idlíl·lics camins de la Provença. Una de les rutes més icòniques del territori són les de la lavanda, recorrent alguns dels indrets més coneguts de la Provença. L’indret més insòlit per gaudir de la ruta de la lavanda és l’Abadia de Senanque.

És una terra de sabors genuïns, on els olis d’oliva, els vins, la fruita i la verdura han inspirat a cuiners de renom per preparar plats provençals llegendaris. Els amants de la gastronomia i el producte local es meravellaran visitant els seus molins d’oli. En aquest territori neixen vins negres, rosats i blancs, un paradís per qui busca gaudir de l’enoturisme. Els viticultors comparteixen amb gust les seves experiències amb els amants del vi oferint tasts dels productes que ells mateixos produeixen als seus cellers o proposant tallers d’allò més variats.

Suïssa, descobrint paisatges i pobles alpins

Suïssa és un conjunt de boniques postals capaces de seduir a qualsevol viatger, a mig camí entre el món rural i les ciutats més urbanes. El territori ocupa no més de 42.000 km2, i amaga el seu encant en els pobles que van des dels Alps fins al Rin. Una bona opció és començar coneixent Zuric, sòbria i sofisticada. Culturalment vibrant, és coneguda com una de es millors ciutats del món per viure, a més de ser un centre financer molt important i la metròpoli més gran i rica de Suïssa. No obstant, la seva bellesa no destrona la històrica capital del país, Berna, amb carrers medievals empedrats i galeries comercials que no deixaran de sorprendre’t.

La ciutat medieval de Lucerna, amb boniques vistes al llac, cafès, arquitectura i curiositats victorianes, és l’escenari perfecte per una història d’amor. I no oblidem l’afrancesada Ginebra, coneguda com la porta dels Alps i situada a la riba del llac Leman. Tot i que totes aquestes ciutats compten amb un patrimoni meravellós, l’essència autèntica del país la trobarem als petits poblets repartits pel territori. Quasi faran que et sentis com Heidi!

Què no et pots perdre?

El país és molt conegut per la quantitat de turisme que busca la neu i la muntanya. Zermatt és un poblet està ubicat als peus del Matterhorn, un dels sis pics més alts dels Alps i lliure de la circulació de vehicles. Entre llacs, muntanyes i vinyes trobem l’encantador poble de Montreux, que ha seduït artistes, escriptors i viatgers en busca de calma i inspiració.

Una experiència única és pujar amb telefèric al cim del Schilthorn, considerat el “balcó dels Alps”, a quasi 3.000 metres d’alçada. Aquest lloc és conegut com el “mirador 007”, per ser l’escenari on es va rodar part d’una de les pel·lícules de James Bond. T’assegurem que és senzillament excepcional i et regalarà les vistes més boniques dels Alps!

Potser et sona Gruyères pel seu formatge, però aquesta petita ciutat històrica ha mantingut el seu aspecte medieval fins l’actualitat. Si alguna vegada t’has imaginat com és un poble de postal, aquest és sens dubte Gruyères. El poble compta també amb una de les tradicions gastronòmiques més delicioses del país, des de la seva tradicional fondue fins la seva contundent merenga amb crème doublé. No marxis del poble sense conèixer el procés de fabricació del formatge gruyère a la seva fàbrica, la Maison du Gruyère.

La Selva Negra, el bressol dels rellotges de cucut

Com si d’un romàntic conte de fades es tractés, la regió alemanya de la Selva Negra és un idíl·lic racó del món replet de poblets màgics, bruixes, fades, coves misterioses i boscos laberíntics. Els famosos germans Grimm es van inspirar en la màgia d’aquesta regió per crear alguns dels contes que ens han acompanyat durant la nostra infància, com “Hänsel i Gretel”, “El Patufet” o “Blancaneus”.

Part de la màgia de la Selva Negra resideix en què està situada en un massís muntanyós a la regió de Baden-Württemberg, fet que concedeix als seus paisatges un espectacle únic de verdor i aigua clara en forma de rius, llacs i cascades. Hi ha qui diu que el seu nom es deu al mantell de foscos avets que cobreix el territori, però probablement la versió més acceptada és que els romans li van atribuir aquest nom per la profunditat dels seus boscos.

Un dels motius pel qual és coneguda la Selva Negra és pel seu art rellotger, i per acollir alguns dels rellotges de cucut més grans del món. Fins i tot, existeix una Ruta Alemanya dels Rellotges de Cucut al llarg de gairebé 320 kilòmetres a través d’alguns pobles i indrets naturals. A banda d’acostar-se una mica més a aquesta forma artística tan peculiar, es pot gaudir dels encants dels seus paisatges i de la seva història artesana. A més, una gran quantitat de fàbriques de rellotges, tallers i estudis de dissenyadors ofereixen als visitants una visió molt propera d’aquest ofici tan característic a la regió.

Què no et pots perdre?

Prendre’s una copa de vi en una de les seves festes, gaudir d’una idíl·lica passejada pel seu casc antic entre edificis mil·lenaris o fer una excursió per la natura circumdant. Friburg és una joia històrica al mig de la Selva Negra caracteritzada pels seus edificis històrics i pintorescos carrerons. Un dels seus trets més característics són els seus rierols, d’aigua neta i poc profunda alimentats amb aigua del riu Dreisam que flueixen per incomptables carrerons del casc.

Una altra parada imprescindible és Stuttgart, envoltada de bonics paisatges i travessada pel riu Neckar. El centre de la ciutat és petit i permet ser recorregut a peu, admirant cada detall del seu bonic casc històric. Stuttugart t’encantarà si, a més d’agradar-te la natura, ets un amant del vi. La cara més moderna de la ciutat la trobarem amb el Museu Mercedes-Benz, que mostra la història de l’automòbil inventat per Carl Benz el 1886.

Un dels indrets més idíl·lics de la Selva Negra és Mainau, l’”illa de les flors”. Situada a la ciutat de Konstanz i bordejada pel llac que porta el mateix nom, es tracta d’un dels jardins botànics més impressionants del món.

El poble de Triberg presumeix de ser el bressol mundial dels rellotges de cucut. Dos dels seus rellotges competeixen per ser reconeguts com els més grans del món. El rellotge de Schonach va ostentar el títol fins que van construir el segon, el d’Eble Uhren-Park. A ulls d’aquells viatgers menys interessats en el tema, els dos rellotges podrien passar desapercebuts per semblar boniques casetes.

 

Molt a prop, a la població de Titesee hi trobem una de les atraccions naturals més impressionants de la Selva Negra, un llac d’origen glaciar d’1,3 quilòmetres quadrats de superfície i amb 20 metres de profunditat, situat a una altitud de 850 metres. Convertit en un dels llacs més famosos d’Europa, està situat en un bell paratge natural rodejat d’un paisatge frondós d’avets i pins. La llegenda diu, que l’emperador Tito va quedar tan enamorat per la seva bellesa que el llac es va anomenar Titesee en el seu honor.

País Basc francès, Euskadi també és a França!

El País Basc francès i els seus poblets s’han emportat tota la bellesa d’Euskadi a territori francès. Situat a la zona més nord del País Basc i pertanyent a França, també és conegut com “Iparralde”, nord en eusquera. Es tracta d’una de les regions amb més caràcter de França, així que no és extrany que la seva gastronomia tingui una marcada personalitat.

Una de les estrelles de la gastronomia és el piment d’Espelette, similar al nostre pimentó però més picant. A la tardor, els balcons de la regió s’omplen de bitxos, petits i vermells, que es retiren després de dos mesos i s’acaben d’assecar al forn abans de ser triturats. Una altra de les seves especialitats és el pernil de Baiona, una especialitat de la conca d’Adour des de l’Edat Mitjana, protegit per una Indicació Geogràfica Protegida i famós pel seu sabor i textura tova. Pel que fa els dolços, el de les postres és el gâteau basque, un pastís farcit de confitura de cirera senzillament deliciós.

Què no et pots perdre?

Hendaya és el primer poble coster del País Basc francès, famós per la seva extensa platja, casetes de colors, el seu casino, les roques bessones (Bizkiak), el castell d’Abaddia, Domaine d’Abbadia i el camí per la costa. La seva platja de sorra fina de 3 km de llargada i les seves boniques formacions rocoses anomenades flysch, fàcilment accessibles des dels camins costers, han convertit Hendaya en una típica destinació turística d’estiueig.

Saint-Jean-de-Luz és un dels pobles més interessants del territori. Si el visites, podràs passejar pels seus carrers plens de colors, gaudiràs de la seva platja i et meravellaràs del seu poble i els seus penya-segats.

La bellesa de Biarritz és indiscutible. La seva època a mans de la reialesa europea el van convertir en el bressol de preciosos edificis que es van construir durant aquell temps. Qualsevol racó d’aquest municipi és un viatge al passat! Les seves sortides al mar són un vertader espectacle, indrets modelats per la força de les onades i el vent ofereixen espais únics per gaudir d’unes vistes de somni.

Visitar Sare és un imprescindible per a tots aquells que volen descobrir el País Basc francès, i un dels pobles més bonics d’Euskal-Herria. Alguns dels seus atractius principals són el seu tren cremallera i les coves de Sare, un atractiu turístic que mostra la bellesa i autenticitat d’aquest municipi.

Per últim, no et quedis sense visitar Saint-Jean-Pied-de-Port, un punt important en el transcurs del camí de Santiago al País Basc francès. El seu nucli història és urbà i està rodejat de muralles, sens dubte un dels conjunts arquitectònics de més importància. Les seves muralles, carrers i ponts et conduiran fins la ciutadella de Mendiguren, una edificació amb unes increïbles vistes.

Si estàs pensant en fer una ruta en autocar i t’ha agradat alguna de les escapades que et proposem, truca’ns al 93 748 43 30 o envia’ns un correu electrònic a info@promoviatges.cat

SI VOLS REBRE AL TEU EMAIL INFORMACIÓ SOBRE DESTINACIONS, CONCURSOS, ESDEVENIMENTS I MOLT MÉS, SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s