El Luberon, un paradís del turisme slow


El Luberon és considerat el cor de la Provença, un territori situat al costat dels massissos del Luberon i Les Monts de Vaucluse replet de preciosos poblets envoltats de vinyes, roures i oliveres. És el lloc ideal del turisme slow, una terra que rep un turisme de qualitat convidant a frenar el nostre ritme habitual i impregnar-se de pau: una passejada en bicicleta, un mercat de productors locals, un aperitiu amb els amics a la plaça del poble ombrejada per arbres centenaris, un concert sota les estrelles…

Patrimoni històric i pobles de postal

No només compta amb dos dels pobles més bonics de França, Gordes i Lourmarin, sinó amb una multitud de poblets encantadors units per carreteres bucòliques. Els pobles del Luberon tenen la particularitat d’estar enfilats al massís del Luberon o a Les Monts de Vaucluse, raó per la qual se’ls coneix com a villages perchés. Vagis on vagis gaudiràs d’unes vistes espectaculars a una vall o estaràs envoltat d’oliveres, vinyes i roures. I en totes aquestes panoràmiques una cosa en comú: la imponent presència de les muntanyes més famoses dels Alps del Sud.

Tots els municipis que formen part del Luberon es troben dins els límits territorials del Parc Natural Regional del Luberon, i han conservat el seu centre històric i arquitectura característics: als nuclis antics del poble es mantenen les cases burgeses, i, a les zones rurals, les granges i les cases de camp típiques. Gordes i Lourmarin, dos dels pobles del Luberon, formen part de la classificació dels “pobles més bonics de França”. Molt a prop es troben altres poblacions com Menerbes, Roussillon o Vénasque que també es troben dins d’aquesta classificació. Això ens permet fer-nos una idea de la gran bellesa d’aquesta zona!

Consulta l’article: “Els 10 llocs amb més encant del Luberon”

A més, també presumeix d’un patrimoni històric molt ric a causa dels diferents episodis que hi han tingut lloc. Des de l’època dels grecs i els romans, que van introduir les vinyes i les oliveres símbol del paisatge actual, aquest territori ha patit les influències de l’arribada dels Papes a Avinyó, els protestants Valdesos arribats des del Piemont italià, els jueus protegits en quatre grans ciutats de Vaucluse entre altres episodis històrics.

Paisatges i activitats a l’aire lliure

El Luberon es troba en ple cor del Parc Natural Regional del Luberon, un territori rural fràgil i sensible famós per la seva qualitat de vida, el seu patrimoni i els seus paisatges. És un dels set parcs naturals regionals de Provence-Alpes-Côte d’Azur i forma part de la Reserva Mundial de la Biosfera i de la Xarxa de Geoparcs Mundials.

Ofereix la possibilitat de fer rutes a peu i gaudir de la natura i la història a través dels seus camins, que creuen el territori en totes les direccions i a més estan marcats perquè puguis gaudir-ne amb la família o els amics. També és tota una experiència fer-ho en bicicleta, pedalejant per les carreteres secundàries i descobrint els idlíl·lics camins de la Provença.

Una de les rutes més icòniques del territori són les de la lavanda, recorrent alguns dels indrets més coneguts de la Provença. Coustellet, un petit poblet de la zona entre el Luberon i els Monts de Vaucluse, és una etapa d’una de les rutes de la lavanda. La lavanda comença a florir a mitjans de juny i es recull de mitjans de juliol a mitjans d’agost, així que durant l’estiu és el moment ideal per visitar la regió i gaudir de tot el seu esplendor. Aquí es troba el Museu de la Lavanda, un univers que et permetrà submergir-te en la història, les tradicions i els beneficis de la lavanda, un vertader emblema de la regió. Sens dubte, probablement la imatge més coneguda del Luberon sigui l’Abadia de Senanque envoltada de camps de la lavanda florits. D’allò més idíl·lic!

Terra de gastrònoms i amants del vi

És una terra de sabors genuïns, on els olis d’oliva, els vins, la fruita i la verdura han inspirat a cuiners de renom per preparar plats provençals llegendaris. Els seus mercats estan replets de fruites i verdures acolorides que es poden adquirir directament dels productors locals. Aquí és possible trobar-hi productes de l’hort recollits aquell mateix matí i apreciar els sabors més exquisits dels aliments de la zona.

Els amants de la gastronomia i el producte local es meravellaran visitant els seus molins d’oli, sentint l’aroma de l’oli acabat de premsar, passejant pel cor de les oliveres, assaborint el tapenade (un puré d’olives barrejat amb all, oli d’anxova i tàperes)… Un altre emblema de la gastronomia del Luberon és el meló de Cavaillon, originari d’Àfrica i que va ser introduït al territori pels grecs i els romans. Actualment, els agricultors segueixen cultivant aquest meló a Cavaillon i els pobles del voltant.

En aquest territori neixen vins negres, rosats i blancs, un paradís per qui busca gaudir de l’enoturisme. Els viticultors comparteixen amb gust les seves experiències amb els amants del vi oferint tasts dels productes que ells mateixos produeixen als seus cellers o proposant tallers d’allò més variats. De fet, el Luberon compta amb una ruta de vins que permet al visitant descobrir un paisatge de vinyes que embriaga a qualsevol, per carreteres bucòliques, descobrint als professionals vitícoles apassionats de la seva professió.

Si estàs pensant en visitar el Luberon i t’ha agradat el que t’hem explicat, truca’ns al 93 748 43 30 i informa’t sobre el nostre viatge en grup reduït, amb tot inclòs i guia acompanyant.

SI VOLS REBRE AL TEU EMAIL INFORMACIÓ SOBRE DESTINACIONS, CONCURSOS, ESDEVENIMENTS I MOLT MÉS, SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s