Sant Jordi des de casa: l’equip et recomana un llibre


Avui fa justament un any que els carrers eren plens de roses i els llibres els protagonistes de la jornada. Aquest Sant Jordi es presenta d’una manera molt diferent per a tothom, però els que ens resistim a perdre la il·lusió sabem que hi ha moltes maneres de celebrar-lo tot i que sigui des de casa.

L’equip de Promoviatges i BMC Travel hem volgut fer les nostres aportacions literàries per si alguns despistats encara no heu triat el llibre d’aquest any (moltes llibreries de barri han creat projectes perquè puguis comprar el teu llibre ara i recollir-lo quan puguin obrir! Consulta el projecte Llibreries Obertes). Si ja has triat la teva propera lectura, potser coincideixes en gustos amb algun dels companys i companyes. Sigui com sigui, aquí tens les nostres recomanacions. Bona Diada de Sant Jordi! 🌹📖

 

TANIA APORTELA

El libro de los Baltimore – Joel Dicker

“Llibre fàcil de llegir, una trama molt entretinguda. L’autor descriu molt bé als personatges cosa que et fa endinsar-te en la història. Si et va agradar La verdad sobre el caso Harry Quebert, no et pots perdre aquest llibre!”.

 

RAQUEL MARTÍNEZ

La Catedral del Mar – Ildefonso Falcones

“Es tracta d’un clàssic ambientat a la Barcelona medieval; la construcció de la Catedral de la Mar és l’eix d’una història plena de situacions adverses, en la qual la supervivència, la lleialtat, la misèria, la intolerància religiosa, l’amor i la superació t’acompanyaran durant tota la seva lectura”.

 

JOSEP FIGUEROLA

La psicòloga – Helene Flood

“El primer llibre d’aquesta escriptora. És un thriller molt ben escrit al més pur estil Hitchcock, on les petites sorpreses van apareixent poc a poc…”.

El brillo de las luciérnagas – Paul Pen

“Un llibre imprescindible per aquests dies que em va entusiasmar quan el vaig llegir. Un argument sorprenent i un final de traca… Recomano molt tota la literatura de Paul Pel i de Víctor del Árbol”.

 

MÒNICA COVES

Yo antes de ti – Jojo Moyes

“Novel·la romàntica, tot un Best Seller. Entretinguda amb molt de sentiment que fa pensar en la sort que tenim de viure amb plenitud”.

El laberinto de los espíritus – Carlos Ruiz Zafón

“Magnífica obra mestra de Ruiz Zafón, amb molt intriga. T’enganxa fins el final. Descripció fantàstica de la Barcelona de la Postguerra”.

 

ALBERT PÉREZ

Entre limones – Chris Stewart

“Un ex bateria d’un conegut grup musical (Génesis) cansat de la vida que porta decideix refugiar-se a Alpujarra. Una història deliciosament explicada que em va fer riure molt. Impossible que no us caigui bé aquest paio!”.

 

MARTA MERIGÓ

A cuerpo de gato – Hiro Arikawa

Són dues històries en el mateix llibre, tracta sobre la vida d’un gat de carrer explicada pel mateix gat. Per descobrir la segona història, us haureu de llegir el llibre! Moments divertits i no tant divertits a la vegada. Una història molt tendra”.

 

MARC FERNÁNDEZ

Fariña – Nacho Carretero

“La història dels anys més negres del territori gallec, un llibre molt polèmic per la seva retirada del mercat l’any del seu llançament. Tracta sobre la crescuda del narcotràfic gallec i la compra de la societat per poder fer aquest negoci sense cap problema”.

 

OLGA ARRANZ

En el blanco – Ken Follett

És un thriller d’aquells que et menges les ungles. Un experiment amb un virus en un laboratori mèdic, una trama política sobre qui el finança i amb quines intencions barrejat amb assassinats i uns personatges intrigants i enrevessats”.

 

ANTONIO OSUNA

Sapiens – Yuval Noah Arari

“Analitza la historia de la humanitat i et fa veure quins valors han fet que sigui la espècie predominant en el món fins ara. Lectura fàcil que es va posant cada vegada més interessant quan avances en la història”.

 

MÒNICA BONET

La novia gitana – Carmen Mola

“Imprescindible per als amants dels thrillers. És un llibre ràpid, trepidant, amb acció,  molt ben escrit, que t’enganxa des del primer moment”.

Qualsevol llibre de Camilla Läckberg

“Permeteu-me que us recomani aquesta escriptora, us agradarà qualsevol llibre d’ella però comenceu pel primer, en té uns quants. Molt recomanable el seu últim llibre: Mujeres que no perdonan”.

 

ANNA CASTILLA

La trena – Laetitia Colombani

“Interessant novel·la que aborda les històries de tres dones que, nascudes en continents diferents, comparteixen unes idees i uns sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat”.

 

EVA PARRA

Un país petit – Gaël Faye

Narra la història d’un nen de 10 anys que viu a Burundi, en una família benestant. Tot s’ensorra amb la Guerra Civil del 1993 i el genocidi ruandès. Una història dura explicada amb tota la innocència i senzillesa d’un nen”.

 

MARIA CÁCERES

Memorias de una salvaje – Bebi Fernández

“Una història que enganxa i que et fa reflexionar sobre l’esclavitud actual i la societat en la que vivim, una realitat cruel”.

 

 

LIDIA PONS

El diario de Ana Frank – Ana Frank

“El recomano perquè és una de les obres literàries més importants i reconegudes de l’època. Et fa entendre que tot i les situacions adverses, hem de seguir lluitant pel que creiem i ser valents per fer realitat els nostres somnis”.

 

ELOI PUJOL

Cabo Trafalgar – Arturo Pérez-Reverte

“Una visió particular de la batalla de Trafalgar, el combat naval més important de la història. El llibre recrea la batalla des d’un vaixell inventat per l’autor. A més, t’atrapa amb una gran quantitat de detalls i un rigor històric increïble”.

 

REGINA COMADRAN

Serie Bergman (6 llibres) – Hjorth i Rosenfeldt

“Es tracta d’una sèrie de novel·la negra. El protagonista és un psicòleg un xic especial  (Doctor Bergman) que ajuda a la policia sueca a resoldre assassinats. Mai és el que sembla, et té intrigada fins el final. Un dels escriptors (Hans Rosenfeldt) va ser guionista de la sèrie The Bridge”.

 

JENNIFER ALFONSO

El jinete de bronce – Paullina Simons

“És el primer d’una trilogia que no deixa indiferent i que ens fa pensar, valorar i apreciar tot el que tenim. Una història d’amor situada al Leningrad de 1941, quan Alemanya va envair la URSS”.

La princesa de hielo – Camilla Läckberg

“El primer llibre d’una sèrie que ha publicat aquesta escriptora. Si us agraden les novel·les d’intriga, us enganxareu segur a aquest llibre. Després del suïcidi d’Alexandra, una amiga de la infància, l’escriptora Erica Falck s’assabenta que realment va ser un homicidi. Així, s’embarcarà en resoldre el cas amb el policia Patrick Hedström”.

 

ELISABET REYES

Los ojos del dragón – Stephen King

“Res a veure amb les seves obres de ficció i terror. Una faula com les d’abans, mags, reis i venjança. El vaig llegir quan anava a l’institut i fa un any el vaig rellegir de nou. Et transporta a un altre món durant una estona!”.

El bosque sabe tu nombre – Alaitz Leceaga

“Un història marcada per la connexió entre dues germanes bessones, amors, gelosia i venjança esquitxats per la màgia d’un bosc i els poders de les dones de la família. A mi em va enganxar!”.

 

TERESA VILADEVALL

Paraules que tu entendras – Xavier Bosch

“A través del relat de les relacions de tres parelles molt diferents, totes a prop dels 50 anys, reflexiona sobre els amors de llarga durada, la convivència i els secrets íntims de cadascú. Tot està explicat amb tendresa i ironia. Una de les protagonistes es dedica a organitzar viatges d’experiència de luxe i en diversos moments els personatges interactuen en llocs singulars del món. Una novel·la entretinguda de lectura agradable”.

 

SÒNIA GALLARDO

La lladre de llibres – Markus Zusak

“Ambientada a la Segona Guerra Mundial, es tracta d’una història narrada per La Mort, plena de la tendresa de la visió del món que tenen els nens, amb uns personatges fascinants que ens fan ser conscients de totes les coses meravelloses de les quals gaudim sense gairebé adonar-nos”.

 

MARTA RODRÍGUEZ

El corredor del laberinto – James Dashner

“És el primer llibre d’ una saga de quatre. Justament en l’època que ens ha tocat viure, tracta d’un virus que extermina la humanitat i només els escollits immunes són els que sobreviuen. Narra les aventures d’uns nois que apareixen tancats en un recinte i com han d’anar passant una sèrie de proves per sobreviure i trobar una cura. És fàcil de llegir en qualsevol moment i si et va enganxant pots seguir amb els altres llibres per continuar l’aventura fins al final”.

 

CRISTINA LAVOINE

La danza de los tulipanes – Ibon Martínez

“Novel·la negra d’un escriptor de rutes de viatges i enamorat de la cultura basca. L’Ibon Martínez s’endinsa amb aquest llibre en el paisatge d’Urdabai, on troben al més famós periodista de Gernika assassinat a les vies del tren amb un delicat tulipà entre les seves mans. Això és només el principi d’una història apassionant a contrarellotge per descobrir l’assassí i els seus motius”.

 

OLGA GIRONA

El fugitivo – Stephen King

“Al 1982, Stephen King escriu una història sobre els programes de televisió del 2025. Com els pobres s’apunten a canvi de diners, de vegades perdent la vida. El temps li ha donat la raó, ara es fan programes de gran audiència en què la gent des de casa s’ho passa bé veient les misèries dels altres. Història de gran suspens i patiment pel protagonista”.

 

SUSANA GALLEGO

Un geek en Japón – Héctor García (Kirai)

Després de llegir IKIGAI (molt recomanable també) he descobert a aquest autor que mostra la seva visió d’un Japó diferent  a través de la seva càmera fotogràfica, i ens dona les claus per entendre la cultura japonesa. Ens acosta als seus costums, filosofia, religió, les tribus urbanes i la cultura. El recomano!”.

 

PERE FRANQUESA

Resistencia – Scott Kelly

“Novel·la en la que viureu la imaginació de la ment humana i la resistència a sobreviure a l’espai durant 1 any d’un grup d’astronautes americans i russos en una missió conjunta a Mart. Aquesta historia real explica les aventures, dificultats i els efectes d’estar tant de temps seguit en un espai tant petit a gravetat 0”.

 

JONATHAN ALACHE

Compte enrere – Francesc Escribano

“El llibre narra les últimes hores d’en Salvador Puig Antich (últim anarquista afusellat pel règim), un relat ben real, dur i digne de recordar, així com la història de les últimes etapes del franquisme”.

 

JENNY ANTEQUERA

El contador de historias – Rabih Alameddine

“És un conte de contes, les mil i una nits versió segle XXI. Un llibre apassionant on al fil principal de la història, ambientada a Beirut, van sorgint mil fils més que es barregen i creuen entre ells. Hi trobarem alguns personatges reals i altres que no ho són, mons màgics i un munt de situacions increïbles i impossibles. Les descripcions són tant exquisides que permeten imaginar clarament els indrets i fins i tot les olors!”.

 

FINA ROLDAN

Riquet à la houppe – Amélie Nothomb (en francès)

“Des de fa molt de temps segueixo aquesta escriptora belga. El seu estil és molt particular, no és comparable a cap altre, simplement ella és un estil en si mateix. Literatura contemporània amb una visió molt peculiar, en aquest cas fa una nova lectura d’un conte de Perrault d’una manera extraordinària”.

 

SILVIA ARROYO

Hijos del Nilo – Xavier Aldekoa

“Un llibre per aquells que estimen l’Àfrica des dels ulls de Xavier Aldekoa, periodista amb una gran experiència al continent africà que descriu amb un llenguatge molt clar i amb tot detall la vida dels pobles que viuen a la riba del Nil. A través de les històries de les persones que es troba pel camí, mostra l’Àfrica de la desigualtat i la dictadura, però també la de l’esperança i el progrés”.

 

Diseño sin títuloCARINA SALCEDO

El silencio de la ciudad blanca – Eva García Sáenz

“Una lectura molt fàcil i entretinguda sobre una sèrie d’assassinats que succeeixen a Vitòria amb una escena del crim molt peculiar. Em va atrapar pel thriller, però la descripció històrica que fa tampoc es queda enrere. És d’aquelles novel·les policíaques que enganxen de principi a fi.”.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s