10 museus que ofereixen visites online


Durant aquests mesos que no ho hem tingut del tot fàcil a l’hora de viatjar allà on volíem, hem buscat alternatives per poder transportar-nos a llocs llunyans sense haver de moure’ns de casa. Això ens ha permès descobrir un nou món virtual, que ens acosta molt fàcilment a l’art, la cultura i els viatges.

Avui, et portem una llista de grans museus que ofereixen visites virtuals, capaços de transportar-te a l’altra punta del món a cop de clic!

1. Pinacoteca de Brera, Milà

La Pinacoteca Di Brera està considerada una de les millors col·leccions d’art de tota Itàlia. És el primer museu de Milà i una de les galeries d’imatges més destacades del món, ja que acull algunes de les seleccions més prestigioses obres mestre antigues i modernes, així com importants escultures d’artistes italians del segle XX. Alguns dels artistes presents en aquesta galeria són Raffaello Sanzio, Caravaggio o Tintoretto. La col·lecció alberga més de 400 obres d’art des del segle XIV fins obres d’avantguarda que representen el triomf de l’art italià al món. A més, no tan sols tens l’oportunitat d’explorar les seves col·leccions, sinó que tens l’oportunitat de recórrer els passadissos del museu com si hi fossis dins!

VISITA ONLINE

2. Galeria Uffizi, Florència

Es tracta d’una de les col·leccions de pintura més riques i famoses del món, tot i que pels seus passadissos també es poden trobar estàtues gregues i romanes, dibuixos i estampes. Probablement, part de la seva fama es deu a la gran quantitat de visitants que busquen poder contemplar en persona algunes de les obres més famoses de la història, com la “Venus” de Botticelli o “L’Anunciació” de Da Vinci. Es pot esperar menys d’un museu situat en una de les ciutats més belles del món?

VISITA ONLINE

3. Museus Vaticans, Roma

Amb més de 6 milions de visitants anuals, els Museus Vaticans són una de les principals atraccions turístiques de Roma. Durant més de cinc segles, l’Església Catòlica Romana va anar recollint milers d’obres que ara s’exposen en aquestes col·leccions, convertides en unes de les més grans del món.

VISITA ONLINE

4. Museu Arqueològic d’Atenes

El Museu Arqueològic d’Atenes, fundat a finals del segle XIX, és el museu més gran de Grècia i un dels més importants del món sobre l’Antiga Grècia. Està format per dues plantes dividides en diferents col·leccions: prehistòria, escultures, objectes de bronze, art egipci… Les diferents sales permeten conèixer les diverses cultures i civilitzacions gregues a través d’objectes com joies, mòmies, figures de ceràmica, objectes de marfil, figures de marbre i, fins i tot, algunes màscares funeràries d’or. Si t’agraden les cultures i civilitzacions antigues, fes un cop d’ull a la seva col·lecció online!

VISITA ONLINE

5. Museu del Prado, Madrid

Aquest museu, que el 2019 va celebrar el seu bicentenari, compta amb la col·lecció de pintura espanyola més complerta del món. A més de les famoses obres “Las Meninas” de Velázquez i “Los fusilamientos del 3 de mayo” de Goya, a les seves sales es poden veure obres mestre de les escoles espanyola, italiana i flamenca. A dia d’avui, El Prado compta amb una valuosa col·lecció de 8.600 quadres i més de 700 escultures.

VISITA ONLINE

6. Museu del Louvre, París

Cada any, més de 8 milions de visitants s’acosten al Louvre, el museu més important de França i un dels més visitats del món. Format a partir de les col·leccions de la monarquia francesa i les espoliacions realitzades durant l’imperi de Napoleó, comprèn prop de 300.000 obres anteriors a 1948 de les quals només estan exposades 35.000. La seva immensa col·lecció està organitzada per temàtiques i acull obres tan importants com “La Gioconda”, de Leonardo da Vinci. Sabies que per recórrer el museu complet, no necessitaries hores, sinó dies? Aprofita i comença a explorar-lo online!

VISITA ONLINE

7. Museu Britànic, Londres

Fundada l’any 1753, la col·lecció del Museu Britànic de Londres abarca més de dos milions d’anys d’història humana. Aquí es troben sota un mateix sostre tresors de diferents cultures del món. Uns 6 milions de visitants visiten cada any aquest museu de fama mundial, on s’hi poden veure objectes com la pedra de Rosetta, les escultures del Partenó o mòmies egípcies.

VISITA ONLINE

8. Museu Metropolità d’Art de Nova York

Més conegut com el Met, aquest museu és probablement el millor de Nova York i un dels millors museus d’art de tot el món. Amb una situació privilegiada, a la Cinquena Avinguda de Nova York i tocant a Central Park, alberga al seu interior més de 2 milions d’obres d’art amb espectaculars col·leccions d’art europeu, medieval i egipci.

VISITA ONLINE

9. Galeria Nacional d’Art de Washington

Creada l’any 1937, la Galeria Nacional d’Art de Washington està dividida en dues ales connectades de manera subterrània que allotgen una formidable col·lecció de pintures escultures de mestres europeus, des de l’època medieval fins al segle XIX amb algunes obres del segle XX d’artistes americans. El Govern dels Estats Units aporta fons a través de donacions anuals, tot i que totes les obres d’art es deuen en realitat a les donacions privades. I ara ve el millor de tot: l’entrada és gratuïta!

VISITA ONLINE

Font: https://www.flickr.com/photos/143850343@N06/30075554873

10. Museu Frida Kahlo, Mèxic

Totalment diferent als que hem vist fins ara, el Museu Frida Kahlo dona al visitant el privilegi de visitar la casa de l’artista i descobrir la intensa relació que les unia. Tot i que va viure a diferents llocs de Ciutat de Mèxic, l’univers creatiu de Kahlo es concentra a la coneguda “Casa Azul”, on va néixer i va morir. Ubicada en un dels barris més bonics i antics de la ciutat, la casa va ser convertida en museu tan sols quatre anys després de la mort de la pintora. Tal i com va dir el poeta mexicà Carlos Pellicer: “La ‘Casa Azul’, pintada per dins i per fora, sembla allotjar una mica de cel”.

VISITA ONLINE

Font: https://www.museofridakahlo.org.mx/es/colecciones/#regresar

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s