Castells del Loire, una ruta pel ‘Jardí de França’


T’agrada la història renaixentista? Si busques descobrir França a través dels seus cellers, abadies, castells, fortaleses i vinyes, sens dubte has de visitar la vall del Loire. Aquest territori amaga vertaders tresors, però el seu reclam més important són els seus castells, que van fer que aquesta vall fos declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000. Tot i que uns 73 són visitables, al voltant del Loire hi ha més de 200 indrets a visitar entre castells, abadies i altres visites patrimoni cultural.

Bona part d’aquests castells tenen el seu origen a l’Edat Mitjana, època en què el comptat de Tours va ser disputat entre diferents cases feudals i on encara es poden apreciar traces de la seva edificació defensiva inicial. Tot i així, aquests castells van ser edificats o reconstruïts majoritàriament durant l’època del Renaixement francès.

Avui, et presentem alguns dels castells més impressionants del Loire, que a través dels seus jardins, torres, i fortificacions et transportaran a una altra època. No ho pensis més i embarca’t en un viatge extraordinari per descobrir els Castells del Loire!

Castell de Chambord

El castell de Chambord és una bellesa i una meravella de l’arquitectura. No sols per la seva grandesa, sinó per la seva originalitat i el seu bon gust a l’hora de mesclar decoració renaixentista i fàbrica medieval. El castell està envoltat per un mur de dos metres i mig d’alt que s’estén al llarg de 32 quilòmetres. Va ser la muralla més llarga de França, i no amb l’objectiu d’evitar que s’aproximés l’enemic, sinó que s’utilitzava perquè els animals no escapessin.

Està considerat un dels castells més bonics i impressionants del Loire, resultat del desplegament de poder i riquesa del rei Francesc I, que, de fet, va visitar-lo en poques ocasions. Tot i que formalment era un castell, la realitat és que aquest palau servia al monarca com a parc de caça. L’edifici és obra de constructors francesos però dissenyat per arquitectes italians, amb detalls clàssics i renaixentistes.

Castell d’Amboise

El castell d’Amboise ocupa un lloc especial dins de la història de França, tant històricament com geogràficament, ja que ofereix una vista panoràmica única que abraça el Loire i les seves aigües gràcies al seu gran mirador. Va ser la residència preferida dels reis de França, i va veure passar una infinitat d’il·lustres convidats que deixarien en ell les seva petjada per sempre. De la mateixa manera que el de Chambord, aquest castell va ser el primer en introduir les influències italianes a la vall del Loire.

Com a curiositat, aquest castell és també el lloc en el qual descansa el gran Leonardo da Vinci, que va estar present fins al final de la seva construcció.

Castell d’Azay le Rideau

Aquesta meravellosa joia renaixentista s’aixeca sobre una illa enmig del riu Indre. La seva història es remunta a principis del segle XVI, quan un ric banquer de l’època anomenat Gilles Berthelot, va decidir construir una residència amb l’estil i la decoració italiana, de moda en aquells moments. Està envoltat d’un entorn verd i frondós i les precioses façanes del castell reflecteixen en les quietes aigües del riu, oferint una imatge gairebé màgica.

Castell de Chenonceau

Chenonceaux encarna tota l’elegància femenina. De fet, se’l coneix com el “Castell de les Dames” per les diferents dones a les que va conquistar. Aquesta obra mestra renaixentista, amb les seves col·leccions d’art de valor incalculable, les seves estades perfectament conservades i els seus florits jardins, ens reserva moments màgics. El castell de Chenonceaux fascina per l’enlluernadora blancor de les seves parets i les corbes de les seves torretes. Actualment, el castell de Chenonceau és el més visitat de França després del de Versalles.

Si ets un amant de les històries de reis, castells i conquestes, gaudiràs de valent amb aquest viatge. I, si no, el sol fet de contemplar la bellesa d’aquestes construccions enclavades en una vall francesa t’enamorarà per complet! Descobreix amb nosaltres una ruta única pels castells del Loire.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s