La nostra “wish list” viatgera pel 2020


Sabem que s’acosta el final d’un altre any, una època on pensem en tots els moments viscuts durant aquests 365 dies, però també en els desitjos i somnis que volem complir durant l’any que arriba. El món és molt gran i hi tenim molt per veure… i amb una vida no tindríem suficient per veure-ho tot! El que sí podem fer és triar aquelles experiències vitals que ens omplin i ens acompanyin durant tot el camí que ens queda per recórrer, que no són poques!

Per això, avui us portem la wish list definitiva de Promoviatges, amb totes aquelles experiències que creiem imprescindibles per aquest 2020. Qui sap si podem donar-te alguna idea! Estàs preparat?

1. Fer un safari a l’Àfrica

La paraula “safari” vol dir “viatge” en suajili. Potser per això, molts grans viatgers han somiat alguna vegada amb recórrer el gran continent africà en 4×4 per veure de ben a prop lleons, elefants o rinoceronts. Has de tenir paciència, això sí, doncs fer un safari implica endinsar-nos en el medi on viuen aquests animals amb el màxim respecte possible. Si observes, podràs sentir l’adrenalina de tenir a pocs metres una escena que, fins ara, només havies vist als documentals. Kènia és una de les millors destinacions si vols viure aquesta experiència! T’atreveixes a descobrir-ho?

2. Visitar el país de la felicitat

Amagat entre muntanyes i encara lluny de la massificació turística, Bhutan és considerat un dels països més feliços del món. Bonics paisatges de muntanya, boscos i selves exuberants, temples budistes i una intacta cultura i tradició el converteixen en un entorn inigualable i ple de racons per explorar. Situat a la serralada de l’Himàlaia, que limita amb la Xina i l’Índia, manté un estricte control dels seus visitants fent que es conservi com un dels llocs més autèntics del món sense massificació turística.

A Bhutan, el pas del temps es percep d’una manera diferent, quasi imperceptible. El viatger és rebut per una dosi d’espiritualitat que quasi et convida al pelegrinatge, a més del somriure i amabilitat de la seva gent. Encara no t’has convençut? Si busques una destinació única, autèntica i allunyada del turisme, has de venir a Bhutan!

3. Aprendre a cuinar gastronomia tailandesa

La cuina tailandesa és una de les més sofisticades de l’Extrem Orient, amb una deliciosa mescla de cinc sabors: dolç, picant, agre, amarg i salat. Aquesta barreja aconsegueix una harmonia de sabors molt difícil de trobar en altres cuines. L’ingredient bàsic del menjar tailandès és l’arròs, que acompanya a gairebé tots els plats. Sabies que és el primer exportador d’arròs del món amb tres collites anuals?

Tailàndia és un dels països on més street food hi podem trobar, és a dir, menjar que es cuina i es menja al carrer. Es ven tan a peu de carrer amb paradetes de rodes com en barques als mercats flotants. Tant és l’interès estranger en la cuina tailandesa, que al país s’ha construït un important negoci entorn a les escoles de cuina on els turistes poden dedicar part del seu temps a aprendre a cuinar alguns dels plats típics del país. Així, s’emporten un trosset de Tailàndia a casa!

4. Veure una aurora boreal a Islàndia

Poques coses al món són tan màgiques i potents com una aurora boreal sobre el cel d’Islàndia, una exhibició de llum i color única al món. Les aurores atrauen cada any a milers de turistes de tot el món! Aquest fenomen és visible principalment durant els mesos de tardor i hivern, quan les hores de llum són menors i per tant la llum és veu més fàcilment i durant més temps. L’ideal per poder gaudir de les aurores boreals és que sigui de nit i les condicions climatològiques siguin bones, amb la menor contaminació lumínica possible. Informa’t de quina és la millor època per viatjar i vine a gaudir d’aquest fenomen de la natura a Islàndia!

5. Navegar entre fiords a Noruega

Un dels molts atractius turístics de Noruega són els fiords, indrets màgics que conserven una gran riquesa natural on s’ajunten bonics rierols rocosos, majestuosos penya-segats, boniques cascades, frondosos boscos i una fauna i flora exuberant. Tant si hi vas a l’hivern com a l’estiu, podràs viure una experiència inoblidable! Noruega compta amb més de 1.000 fiords, essent el país que més en té a la seva geografia declarats Patrimoni Natural de la Humanitat per la UNESCO. T’imagines navegar en vaixell entre tot aquest espectacle natural?

6. Veure de prop una glacera a Argentina

Argentina compta amb gairebé 14.500 glaceres situades a l’oest del país i distribuïdes al llarg d’aproximadament 4.000 km. Només un parell de desenes d’aquestes glaceres són turístiques, ja que algunes són poc transitables i cal que siguin observades amb distància. La més coneguda és el Perito Moreno, de 250 km quadrats, que tot i no ser la més gran, cada any els seus grans blocs de gel es mouen i desprenen amb un so similar al d’un tro de gran magnitud! T’agradaria descobrir pel teu propi peu els impressionants paisatges de la Patagònia Argentina?

7. Arribar a Petra com l’Indiana Jones

La tercera entrega de les aventures de l’arqueòleg més famós del món, Indiana Jones, dirigida per Steven Spielberg, va tenir el plaer de rodar-se en part, en una de les Set Meravelles del Món: Petra. Tot i que aquesta pel·lícula es va rodar també en altres països a part de Jordània, la imatge de la ciutat dels nabateus és la més famosa i recordada, convertint-se en un dels reclams turístics de la ciutat.

Tot i que la ciutat no necessita cap reclam per a ser reconeguda com un lloc únic, són molts els que han volgut rememorar l’entrada a cavall de Harrison Ford al Tresor de Petra. Si ets un cinèfil, segur que ets un d’ells!

I tu, tens algun desig viatger a la teva llista? Si no és així, esperem que aquestes idees t’hagin fet venir ganes de trobar-ne un… o més! Per què viatjar enriqueix l’ànima, i no se’ns acudeix una manera millor de començar l’any.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s