Els 10 llocs amb més encant del Luberon


El Luberon és conegut com el cor de la Provença, i no és un simple tòpic. Aquesta regió acull gran part dels pobles més bonics de França. La seva riquesa històrica i cultural no és casualitat, ja que pobles com els cavares, els grecs i els romans van deixar fa milers d’anys la seva imponent petjada a la Provença francesa. No només hi trobaràs pobles bonics on fer fotografies que semblen quadres pintats, també podràs explorar la seva natura, llegat històric, gastronomia  i, per suposat, els extensos camps de lavanda. Si tens pensat fer una ruta per aquest encantador territori, no et perdis els 10 llocs imprescindibles que has de visitar al Luberon!

1. Cavaillon

El passat de civilitzacions antigues, des dels grecs fins als romans, es troba en aquest petit poblet provençal. Situat als peus del turó de Sant Jaime i porta d’entrada al Parc Natural Regional del Luberon, és conegut per la seva antiga jueria, que acull una sinagoga del segle XVIII i és un autèntic testimoni de la vida en comunitat dels “jueus del Papa”. La seva herència històrica és fàcilment visible passejant pel casc antic, on a més d’aquesta bonica sinagoga, descobriràs una catedral del segle XII i el seu petit claustre, un arc romà del primer segle i boniques cases antigues.

Cavaillon té la sort d’acollir al cor de la ciutat el turó de Saint-Jacques, un respir d’aire fresc al bell mig del poble. Això permet al visitant estar passejant per un paisatge verd i, d’un minut a l’altre, trobar-se envoltat de terrasses i cafès a l’ombra en alguna de les places de la vila.

2. L’Isle-sur-la-Sorgue

Més ciutat que poble, repleta d’arbres alts i rierols, aquesta illa està situada al riu Sorgue. L’Isle-sur-la-Sorgue rep el nom de “Venècia Provençal” a causa dels seus canals, que sempre tenen una temperatura de 13 graus sigui quina sigui l’època de l’any. Passejant per la ciutat trobaràs antigues rodes d’aigua, testimoni de les industries tèxtils i de fabricació de paper que van prosperar a la ciutat, i de les grans mansions propietat de comerciants situades al voltant de la ciutat que es beneficiaven del poder del riu.

La ciutat s’ha fet famosa per ser la capital d’antiguitats de la Provença per excel·lència. Hi trobaràs moltes botigues d’antiguitats permanents, galeries d’art i botigues d’interiorisme. Els diumenges al matí, la ciutat es converteix en un centre neuràlgic d’antiguitats i paradetes, en total unes tres-centes, omplint els seus carrers de vida. Passejar per la ciutat a peu et permetrà descobrir encantadores cafeteries que conserven la seva autenticitat, passarel·les que creuen els canals sobre l’aigua i túnels de carrers estrets i sinuosos que et conduiran al nucli antic. Deixa’t portar per l’encant d’aquesta ciutat provençal i autèntica!

3. Maubec

Aquest poble concentra en el seu petit territori tota l’essència del que representa el Luberon. Maubec es troba envoltat de muntanya, un mar de vinyes amb llargs i prims xiprers que s’estenen fins al cel, boniques cases de persianes blaves i una magnífica torre del rellotge del segle XVIII. Descobreix la seva petita església barroca, coronada per un campanar i amb un interior de bonics frescos. A la part superior es troba el seu castell, recentment restaurat i reconstruït l’any 1657. Una visita amb molt d’encant!

4. Mines de Bruoux

Endinsa’t en un laberint de galeries de més de 40 km de llarg i 15 metres d’alçada, vestigis monumentals dels anys de glòria de la industria. La visita ens portarà a emprendre un viatge al cor de l’ocre del Luberon, un lloc únic a Europa. Vertiginosos penya-segats amb colors extravagants i un laberint gegantí de galeries subterrànies conformen un entorn únic i misteriós on la feina de l’home es barreja amb la bellesa natural del paisatge de la Provença.

5. Gordes

Sens dubte, si el Luberon fos un país, Gordes seria la seva capital. Per si no fos suficient, també està considerat com un dels pobles més bonics de França! Tot i que és famosa per la vista que regala des de la distància, amb casetes distribuïdes en terrasses com si es tractés d’un poble nascut d’una pedra, també és tot un plaer explorar-lo des de dins. Els seus carrerons atapeïts de restaurants i cafeteries refinats, forns, botiguetes i locals d’art et regalaran moments únics.

El poble està dominat per la seva església i el seu castell, símbols de la lluita contra els exèrcits invasors. Durant la Segona Guerra Mundial, Gordes va patir la destrucció de gran part del poble i la seva població va ser massacrada, motiu pel que el poble va rebre la medalla de la Croix de Guerre. A l’exterior del poble es troba la pintoresca Abadia de Senanque, continua llegint!

6. Abadia de Senanque

Es tracta d’una bonica abadia medieval cistercenca, l’encant de la qual resideix més en els camps de lavanda que l’envolten que en la pròpia abadia, també de bellesa indiscutible. Situat molt a prop de Gordes, aquest indret ofereix al visitant experimentar una tranquil·litat difícil de trobar en cap altre lloc de França. El monestir va ser fundat el 1148, i habitat per monjos cistercencs. Encara conserva avui dia la seva aparença i ambient medieval, amb una forma bonica però molt senzilla per tal que els monjos no es distraguessin del seu deure amb les decoracions. Avui dia, l’edifici encara acull una comunitat religiosa.

7. Museu de la Lavanda

Aquest museu es troba a Coustellet, un poblet que forma part de les etapes de la ruta de la lavanda. El museu va ser creat el 1991 per la família Lincelé, que es dedica al cultiu i la destil·lació de la lavanda des de fa cinc generacions, amb la finalitat de preservar la memòria d’aquest art a la Provença. La seva perfecta ubicació et permetrà gaudir també del seu jardí mediterrani, amb lavanda híbrida i oliveres. Descobriràs les col·leccions més belles d’alambins fins als olis essencials de lavanda més aromàtics, des del segle XVI fins a dia d’avui.

Aquest museu s’ha convertit avui dia en una institució compromesa en la preservació de la lavanda, i convida els seus visitants a descobrir el paper de la lavanda fina a l’alta perfumeria així com en l’aromateràpia.

8. Fontaine de Vaucluse

El poble de Fontaine de Vaucluse pren el nom de la bella i misteriosa font que alimenta el riu Sorgue. Es diu que tota l’aigua de la pluja del Luberon i d’altres muntanyes circumdants prové d’aquesta font. Durant la major part de l’any es pot veure una bassa d’aigua blava al peu dels penya-segats, però a la primavera, on hi ha més precipitacions, es converteix en una de les fonts més grans del món on l’aigua desemboca en 200m3. Aquest extraordinari fenomen forma el riu Sorgue, amb un sorprenent to blau que domina la Fontaine de Vaucluse. La seva incalculable bellesa natural atrau a una gran quantitat de visitants cada any!

9. Carrières de Lumières

En aquesta espectacular exhibició de llum i so, les obres d’art cobren vida. Carrières de Lumières és un espectacle multimèdia que projecta milers d’imatges de diferents obres d’art a l’interior d’una cantera de pedra abandonada de més de 200 metres. Per dur a terme l’espectacle s’utilitzen 70 projectors de vídeo, que mostren imatges sobre els murs, sostres i el terra de la cantera. La projecció de les imatges es sincronitza amb una banda sonora composada expressament per aquesta exhibició. Et posarà la pell de gallina!

10. Roussillon

Roussillon és el poble de l’ocre per excel·lència i està catalogat com un dels més bonics de França. Entre els colors de les seves cuidades cases podem trobar fins a disset tons diferents d’ocre! La seva plaça central adornada amb flors i rodejada de restaurants és l’escenari perfecte per una escapada. Des d’aquí podràs gaudir de la ruta del color ocre, un sender que ofereix una paisatge espectacular i únic al món amb reflexes vermells i grocs, passant pel taronja brillant.

Si estàs pensant en visitar al Luberon i t’ha agradat el que t’hem explicat, truca’ns al 93 748 43 30 i informa’t sobre el nostre viatge en grup reduït, amb tot inclòs i guia acompanyant on visitarem el Luberon, el cor de la Provença.

SI VOLS REBRE AL TEU EMAIL INFORMACIÓ SOBRE DESTINACIONS, CONCURSOS, ESDEVENIMENTS I MOLT MÉS, SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s