Els pobles més bonics del Perigord Negre


El Perigord Negre forma part de l’Aquitània francesa, a mig camí entre els Pirineus i París. Aquesta part del territori es divideix en quatre zones segons els colors que representen: el Perigord Verd, Blanc, Púrpura i Negre. Avui, però, ens centrarem en el negre, denominació que ve de l’ombra creada per l’espessor dels seus boscos de roures i castanyers, així com pel color de les tòfones.

El seu emplaçament únic fa que la regió gaudeixi d’un clima temperat durant tot l’any, a més d’una riquesa paisatgística extraordinària. El Perigord Negre s’ha convertit, sens dubte, en un dels paradisos del turisme interior i de natura a França. La tardor és la millor època per visitar-lo amb unes temperatures suaus i agradables, però també una de les més boniques gràcies als màgics tons que adquireixen els seus boscos. Vols conèixer els poblets i indrets més encantadors del Perigord negre?

Sarlat-la-Canéda, l’esperit del Perigord

Aquesta ciutat francesa, també coneguda com a Sarlat, és la capital de Perigord Negre. Medieval i molt ben conservada, conserva un gran caràcter tradicional tot i rebre cada any milers de turistes. Posseeix més de 250 edificis històrics catalogats en el seu casc antic i és considerada la ciutat amb més edificis per metre quadrat de tota Europa, fet que li ha atorgat la classificació com a Ville d’Art et Histoire.

Passejant per la ciutat trobarem molts tallers de terrissaires, pintors i altres artesans que conviden a veure les seves exposicions. Al seu centre històric no està permesa la circulació de vehicles, el que permet passejar tranquil·lament pels seus carrers i respirar el seu passat de ciutat medieval. Les cases estan construïdes de forma similar, amb pedra de color groc i teulades fosques típiques del Perigord. El millor que pots fer per descobrir Sarlat és perdre’t sense rumb pels seus carrerons!

La seva plaça principal s’anomena plaça de la Liberté, on es troba l’antiga església de Santa Maria. L’edifici va deixar de funcionar com a església fa més de 200 anys passant per diferents usos, fins a convertir-se avui dia en el mercat de la ciutat i centre cultural. Tot i que el mercat només obre els matins, val la pena fer una passejada per la plaça a qualsevol hora i gaudir de l’ambient de les terrasses i dels bonics edificis, com l’ajuntament de la ciutat.

Beynac-et-Cazenac, penjat d’un penya-segat

Situat a només 10 km de Sarlat, Beynac-et-Cazenac és un dels pobles més bonics de França i un dels més fotogènics, aferrat a un penya-segat d’una de les valls de la Dordonya francesa. La seva situació a la riba del riu, els frondosos boscos del Perigord Negre que l’envolten i les casetes de pedra amb teulades de pissarra fan que sigui un poble realment especial per visitar.

La seva principal atracció és el castell de Beynac, un dels més bonics i millor conservats de la regió. Durant la Guerra dels Cents Anys, el castell va ser l’escenari de nombroses batalles entre França i Anglaterra, a causa que el riu Dordonya era la frontera entre els dos països. Des de les seves torres es poden contemplar les millors vistes de la vall.

La Roque-Gageac, a la vora del riu

Aquest és també un dels pobles catalogats com els més bonics de França, entre un penya-segat i la Dordonya. Les façanes de les seves casetes són de tonalitats blanques i ocres, i els seus nombrosos carrerons et conduiran fins al peu del penya-segat on gaudiràs d’unes vistes magnífiques al riu.

Per descobrir el poble pel riu, el millor és embarcar-se a bord d’una de les seves famoses “gabarres”, embarcacions tradicionals utilitzades fa anys per transportar les mercaderies pel riu Dordonya. La majoria d’aquestes barques només feien el camí d’ascens pel riu, ja que a la seva arribada es desmuntaven i eres utilitzades per a ser venudes com a llenya.

Jardins de Marqueyssac (Vézac)

Als jardins de Marqueyssac, situats a Vézac, hi trobaràs un entorn idíl·lic i gaudiràs d’un espectacular mirador sobre la vall de Dordonya que ofereix la vista més bonica del Perigord. Són uns jardins romàntics i pintorescos d’interès artístic, amb més de 6 quilòmetres de passejos envoltats de més de 150.000 arbres i arbustos, balcons, cursos d’aigua, cabanes de pedra seca i una capella gòtica.

Coves de Padirac (Padirac)

Aquestes coves són les més importants de França, arribant fins a 103 metres sota terra. Després d’aquest impressionant descens, estaràs preparat per gaudir d’una passejada per un riu subterrani al llarg de les seves majestuoses galeries. El laberint de roca amaga formes que hauràs d’anar descobrint, fins arribar al llac i les seves aigües translúcides. És recomanable portar roba d’abric per la visita, ja que la temperatura sol ser de 13 graus!

Si busques tranquil·litat, bona gastronomia i paisatges idíl·lics de pobles penjats en penya-segats, visita el Perigord Negre!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s