10 trucs per fer la maleta com un professional


Preparar la maleta és l’inici d’una gran aventura que està per venir. Falten pocs dies perquè arribi el gran dia i tu encara no has pensat en fer l’equipatge? Gairebé sempre acostumem a deixar aquesta tasca per l’últim moment… Però no et preocupis, som aquí per ajudar-te! Et portem la llista definitiva dels millors consells i trucs perquè surtis de casa amb la tranquil·litat de saber que portes tot el que necessites per gaudir al màxim del teu viatge. Comencem!

1. Tria bé la teva maleta.

Abans de pensar com omplir la maleta has de tenir en compte quina és la millor opció per al teu viatge i, especialment, les especificacions de cada companyia. Depenent del destí, els dies que estarem allà i l’època de l’any necessitarem portar amb nosaltres més o menys equipatge. Pensa que la roba per a climes calorosos ocuparà molt menys espai que la d’hivern!

És important que tinguis en compte l’equipatge que et permet portar la tarifa que has contractat, i si la companyia permet pujar a bord, a banda, una bossa petita. Consulta també el pes màxim que pot tenir la teva maleta, que canvia segons la companyia aèria i segons si és equipatge de mà o de bodega.

Si tens pensat comprar una maleta nova, comprova el seu pes a l’etiqueta i escull la que buida pesi menys. Moltes vegades en fixem en la mida o l’estètica, però un quilo de més pot provocar que haguem de deixar la nostra maleta a la bodega amb el suplement que això comporta.

2. Fes una llista.

El primer pas és asseure’t i, uns dies abans, fer una llista de tot el que et vulguis endur. La pots tenir a mà per si durant els dies previs al viatge se t’acudeixen coses que no t’havies apuntat. A més, imagina’t que la nit abans de marxar t’adones que et falta alguna cosa per comprar! T’assegurem que agafar la teva llista i anar endreçant amb calma tot allò que necessites et serà molt més pràctic que anar d’un lloc a l’altre de la casa preocupant-te per no deixar-te res. Et recomanem escriure-hi tot el que t’emportaràs, incloent aparells electrònics, diners i documentació!

3. No pleguis la roba: enrotlla-la!

Quan marxem de viatge tendim a emportar-nos més roba de la que realment farem servir, i aquí és quan entrem en pànic al veure que en una maleta de viatge no hi cap tot el nostre armari. Perquè això no passi, et recomanem fer conjunts de roba per assegurar-te que et podràs posar totes les peces que t’enduguis. També pots optar per ficar a la maleta pantalons i samarretes bàsics que pugin combinar amb més d’una peça!

Si tot això no és per a tu, et portem la solució definitiva i de la que tant s’ha parlat en els últims anys, no només a l’hora de fer l’equipatge sinó també per organitzar els nostres calaixos: és hora de començar a enrotllar! A més d’ocupar molt menys espai que si la guardes plegada, podràs aprofitar millor els racons. També, i encara que sembli estrany, és la manera perfecta d’evitar que la roba arribi arrugada! Una vegada hagis enrotllat les peces, col·loca-les en fila com si es tractés d’un classificador de documents. No només tindràs més espai, sinó que tindràs totes les peces a la vista sense necessitat de desfer la maleta cada vegada que vulguis posar-te uns pantalons en concret.

4. Guarda coses dins les sabates.

Sona estrany, però és un molt bon truc per aprofitar cada petit espai del nostre equipatge. Guarda peces o objectes petits com mitjons o roba interior dins de bossetes, i fica-les dins les teves sabates. La qüestió és aprofitar cada racó!

5. Porta posat el més voluminós.

No vol dir que hagis de portar posades varies capes de roba, ja que en un viatge també és important estar còmodes durant el trajecte. Tot i així, si viatges a una destinació freda, et recomanem portar posats l’abric i les sabates més voluminoses per tal que no ocupi tant d’espai a la maleta. No està de més deixar lloc per si et ve de gust comprar-te alguna cosa un cop siguis allà.

10 consells per superar amb èxit un vol de llarga distància

6. Emporta’t bosses buides.

És una de les coses en les que no hi pensem fins que són necessàries. Emportar-te un parell de bosses buides et servirà per guardar la roba bruta i separar-la de la resta d’equipatge, així com la roba mullada o el calçat brut.

7. Pots petits i mostres al necesser.

Omple el teu necesser amb el que sàpigues del cert que necessitaràs. Pensa que a tot arreu podràs comprar qualsevol producte si surt una eventualitat, i tingues en compte que si viatges amb maleta de mà el nombre de productes líquids que pots pujar a l’avió és limitat.

Tant si viatges amb equipatge de mà com de bodega, un bon truc és guardar els potets de xampú i gel dels hotels, o bé comprar-los, i reomplir-los amb crema hidratant, maquillatge, tònic… Són productes que solen tenir envasos bastant grans, i que t’ocuparan un espai innecessari a la maleta. També pots optar per les petites mostres de crema i de perfum, i per una pastilla de sabó en comptes del típic pot de gel.

8. Porta la documentació i els diners a sobre.

No tot el que guardem dins la maleta de mà estarà necessàriament més segur. Algunes coses com la documentació o la cartera és recomanable portar-les a sobre, a més de per seguretat, perquè les haurem de guardar i treure constantment a l’aeroport i és molt més còmode tenir-les a mà.

9. Pesa la maleta a casa.

Si vols estalviar-te sorpreses a l’aeroport, intenta pesar la maleta abans de sortir de casa. Passar-te del pes que permet l’aerolínia amb la que viatges et suposarà, molt probablement, un cost extra. No la omplis fins al límit i deixa un cert marge per poder comprar alguna cosa al lloc on viatges.

10. Protegeix el teu equipatge.

Un cop tinguis feta la maleta, no oblidis tancar-la amb un cadenat perquè ningú pugui obrir-la quan no la tinguis a la vista. Algunes maletes ja porten inclòs un sistema de seguretat, i si no és així, pots comprar tu mateix un cadenat amb clau o amb combinació numèric. A més, si el teu vol és de llarga distància pots utilitzar els serveis de precintat que ofereixen la majoria d’aeroports. A banda d’evitar que algú obri el teu equipatge, evitaràs que la maleta arribi amb cops i ratllades a causa del transport.

I tu, tens algun truc per fer la maleta com un autèntic professional?

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s