Aroa Manjón: “Gal·les combinada amb el sud d’Anglaterra és una ruta de contrastos molt bonica i interessant”


Gal·les t’enamorarà amb els seus castells, muntanyes i poblets de postal. El sud d’Anglaterra et captivarà amb llocs tan especials com Stonehenge o Bath. T’imagines una ruta que combini les dues coses? Avui al blog de Promoviatges parlem amb l’Aroa Manjón, una de les nostres expertes en viatges apassionada per les ciutats romàntiques, els paisatges verds i la història.

 1. Pensant en tot l’atractiu del Regne Unit, què tenen d’especial Gal·les i el sud d’Anglaterra?

És un recorregut molt complert i amb molt de contrast, en el qual es combinen ciutats importants com Londres, Chester o Birmingham amb altres ciutats i poblets més petits però amb molt d’encant com Portsmouth, Arundel, Cardiff i Bath. Gal·les és un territori molt rural amb una bellesa especial, que oculta la història de les civilitzacions més antigues. Combinada amb el sud d’Anglaterra forma una ruta de contrastos molt bonica i interesant.

 1. Londres és la capital del país. Quines visites no ens podem perdre en el nostre viatge?

En aquest viatge no tenim temps de visitar-la en profunditat, ja que el temps de què disposem a Londres és un dia i mig. El que volem amb aquesta visita és que el viatger n’extregui l’essència. Comencem amb una visita panoràmica per la ciutat, que ens ajudarà a situar-nos. Al dia següent fem la visita de la torre de Londres, que creiem que és el punt més important o d’entrada imprescindible a la ciutat. A partir d’aquí deixem la tarda lliure perquè cadascú la dediqui en allò que creu que li pot generar més interès. Hi ha gent que voldrà visitar el London Eye, altres voldran passejar pels jardins o gaudir del riu… Allò que més il·lusió li faci a cadascú. L’hotel que tenim està molt ben situat dins la ciutat, i això és un punt fort tenint en compte que tindrem poc temps per visitar-la.

Sempre m’agrada fer una visita guiada a la ciutat i després deixar una mica de temps lliure. Hi ha gent que li agrada comprar, passejar o veure museus… D’aquesta manera deixem als viatgers dedicar un temps al que més li agrada, no hem d’oblidar que portem un guia acompanyant que sempre ofereix alguna cosa a fer per als viatgers que no es volen quedar sols en una ciutat que no coneixen. Cadascú és lliure d’unir-se al grup, o bé d’explorar pel seu compte.

 1. Seguint cap al sud d’Anglaterra hi trobem Stonehenge, un monument patrimoni de la UNESCO. Val la pena fer-hi una parada?

I tant! No hem d’oblidar que Stonehenge és el monument d’estructura megalítica més famós del món. És una construcció que va començar fa 5.000 anys i va ser abandonada 1.500 anys després, per tant, té una història molt important. A més, està molt ben conservada! Com a curiositat, els seus elements estan ubicats per marcar la sortida i la posta del sol en els solsticis d’estiu i hivern.

 1. Què me’n dius de Bath? I de Birmingham?

Bath pertany al sud d’Anglaterra, concretament al comptat de Somerset, i és d’origen romà. Va ser creada bàsicament per les seves aigües termals i té una tradició molt romana i ben conservada. No és d’estranyar que el símbol de la ciutat siguin els seus famosos banys romans!

Pel que fa Birmingham, per a mi és la sorpresa del viatge. Ens allotgem en un hotel molt cèntric just al costat dels canals on ve molt de gust fer passejades, quasi es pot dir que és la “Venècia anglesa”. Realitzem la visita guiada en una tarda i, a la nit, qui vulgui pot sortir coincidint amb que és divendres i l’ambient als canals és molt festiu. Sens dubte, és un bon fi de festa!

Tocant a Gal·les hi trobem Chester, una ciutat romàntica amb cases típiques d’entramats de fusta, amb una catedral impressionant imprescindible en aquest viatge.

 1. Per què diem que Gal·les és un territori de “castells i llegendes”?

Diem que Gal·les és un territori de castells i llegendes perquè està relacionada amb les civilitzacions més antigues de la terra. La seva història i els llocs relacionats amb Merlí i el Rei Artur fan que es creïn llegendes fascinants. Tota la seva tradició gira al voltant de les fàbules, aquesta és l’essència de Gal·les. Fins i tot els inicis de la seva bandera tenen la seva pròpia llegenda sorgida de la lluita entre dos dracs, un blanc i un vermell. La història diu que el drac vermell que apareix avui dia a la bandera gal·lesa va ser el guanyador, i això li va donar nom a les seves terres i un caràcter lluitador a la seva gent.

 1. Quines són les ciutats més boniques del territori?

Per a mi la ciutat estrella de Gal·les és Cardiff. La seva història combina perfectament amb una ciutat encantadora, que alberga unes galeries victorianes molt ben conservades plenes de botigues, restaurants i música, per passar les estones d’oci. El castell de Cardiff és d’origen normand i és l’atracció més important de la ciutat. La badia, on nosaltres ens allotgem, és un altre punt important de la ciutat que recorda la història de la ciutat com a comerciant de carbó. Els seus carrerons per a vianants i un mercat molt petit i curiós són la cirereta del pastís, tota una delícia!

 1. Quins paratges naturals ens impressionaran més?

Els paisatges naturals els trobem sobre tot a Gal·les, en la seva cultura i vida rural. El territori gal·lès és molt verge, i no és d’estranyar que albergui dos dels parcs naturals més importants del Regne Unit amb una flora i fauna úniques. En el nostre recorregut veiem valls, salts d’aigua, muntanyes i platges amb un encant molt especial.

El dia que pugem des de Cardiff fins el nord ho fem amb autocar fins arribar a Snowdonia, el principal parc natural i més gran del país. Allà dinem i agafem el tren de vapor, que circula per unes vies molt estretes utilitzades antigament pel transport de carbó, que a la seva vegada ajuden a reduir l’impacte en el paisatge del parc. Des dels tiquets que pica el maquinista fins les estructures i els seients de fusta són una experiència realment autèntica! Fins i tot recomano no viatjar al primer vagó per evitar el vapor i poder gaudir bé del viatge. Les finestres panoràmiques i amples juntament amb un recorregut de baixada fa que les vistes siguin realment impressionants.

 1. Si t’haguessis de quedar amb un lloc concret del país, quin seria?

A Chester i Cardiff m’hi quedaria a viure. Són ciutats amb molt d’encant, petites i acollidores.

La ciutat que em causa molta impressió és Portmeirion. És un lloc molt curiós d’arquitectura italiana, creat arrel de la bogeria d’un personatge excèntric. Només entrar t’adones que el poble és tota una atracció turística que podria formar part perfectament de Port Aventura o d’un parc d’atraccions, amb la diferència de que hi viu gent. Les cases són d’estil mediterrani, amb molt de color i molt italianes… tot això al bell mig de Gal·les! Aquesta estrafolària ciutat va encantar també als Beatles, que celebraven algunes de les seves festes en un hotel prop de la platja.

 1. És un territori molt associat a la pluja. Amb quin clima ens trobarem si la visitem a l’estiu?

En general, a l’estiu ens trobarem temperatures suaus d’entre 15 i 18 graus. És cert que l’estiu és impredictible, i més en aquest territori. Per això, sempre recomano posar a la maleta roba fresca però també alguna peça d’abric, així com l’impermeable o el paraigües.

 1. Quin és el plat que no podem deixar de tastar?

El plat que tothom tindria al cap es el fish and chips, però crec que hi ha altres plats deliciosos que val més la pena tastar. Un plat que a mi m’encanta originari del centre d’Anglaterra és el roast beef, que consisteix en carn acompanyada de verdures bullides i salsa. En el nostre itinerari el tastarem a Bath, una ciutat on es menja vedella de bona qualitat. Un plat molt curiós i interessant si és la primera vegada que en menges!

 1. A quin tipus de viatger recomanaries aquest viatge?

Crec que és molt adient per a persones que ja han viatjat pel Regne Unit i que els falta conèixer més la part interior, així com l’essència d’Anglaterra i Gal·les. També gaudiran de valent les persones interessades en la història, l’arquitectura, els paisatges rurals i els amants de les petites ciutats amb encant.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s