10 destinacions per visitar a l’estiu


Sembla que l’estiu ha arribat per fi! És època de sol, platja, nits a la fresca, família, amics i, per suposat, vacances! La majoria de nosaltres desitgem amb força durant l’any aquesta època tan esperada, però també ens venen molts dubtes… Perquè el món és molt gran i les ciutats per descobrir infinites!

Com que sabem que és molt difícil decidir-se, volem posar-t’ho fàcil i ajudar-te a escollir. Tan si vols fugir de la calor cap a zones més fresques, com si busques gaudir de platges i paisatges paradisíacs, en aquesta llista trobaràs la teva idea de viatge perfecta!

1. Irlanda

Els motius que portarien a qualsevol persona a visitar Irlanda són infinits. És un dels països més encantadors d’Europa i que mai defrauda: divertits pubs on prendre una pinta, gent acollidora, excel·lent gastronomia…

Irlanda compta amb alguns dels paisatges de natura salvatge més impressionants d’Europa, fusionant mar i muntanya en indrets únics. Les cadenes muntanyoses irlandeses es troben principalment als comptats costers, proporcionant a la illa una forma molt singular.

El país alberga indrets tan inquietants com Connemara, on es troba la preciosa abadia de Kylemore a la riba d’un misteriós llac. Aquest castell amaga una tràgica història que ja s’ha convertit en una de les llegendes més famoses de la zona, hauràs de venir per descobrir-la! Tampoc et pots perdre els famosos paisatges de Kerry i Cork, l’encant únic de Dublín o la satisfacció de creuar en un instant a Irlanda del nord, un país diferent però amb la mateixa bellesa.

Consulta els 10 motius principals per visitar Irlanda el 2019

2. Escòcia

És un territori petit, sens dubte, però en la seva reduïda extensió hi trobarem innumerables tresors. Escòcia acull algunes de les zones verges més extenses d’Europa Occidental, un paradís natural que permet observar el vol de les àligues reals sobre els llacs i les Highlands, les famoses Terres Altes.

Històries de misteri, muntanyes imponents, boscos encantats, llacs i fiords que es perden a l’oceà han alimentat llegendes i batalles que s’han conservat al llarg del temps. És una de les imatges més conegudes d’Escòcia i una de les parts més visitades pel turisme, tot i ser una de les zones menys poblades del món. Els pobles habitats són escassos i és possible conduir durant hores pel mig d’un paisatge natural en estat pur, sense ni tan sols trobar un vestigi de presència humana.

La seva capital, Edimburg, està repleta de vestigis medievals i estrets carrerons que es barregen amb infinitat de botigues, restaurants, cafès, bars i una animada vida nocturna. Aberdeen destaca per les seves destil·leries de Whisky i Glasgow ofereix una variada arquitectura a més de nombroses galeries i museus d’art. És impossible descriure tot el seu encant, així que… perquè no el descobreixes tu mateix?

Descobreix perquè Escòcia és el país més embruixat del món

3. Suïssa

Tot i que és un país conegut per l’esquí i els esports d’hivern, Suïssa és també la destinació perfecta per als qui volen gaudir d’un estiu especial. El territori suïs és reduït, però presumeix d’una geografia sorprenent amb valls, miradors alpins, llacs romàntics i una gastronomia deliciosa. Sabies que és el país més muntanyós d’Europa? És un viatge perfecte per aquells qui busquen tranquil·litat i paisatges alpins, com sortits d’un conte.

A Suïssa es troba el mirador Schilthorn, conegut com el balcó dels Alps o Mirador 007 per ser l’indret on es van rodar algunes escenes d’una pel·lícula de James Bond. Gaudiràs d’unes vistes privilegiades on contemplar la immensitat dels Alps suïssos! Zuric o Ginebra també són part imprescindible del nostre viatge, dues ciutats que comparteixen una mateixa essència però que mereixen una visita per separat per gaudir de la seva personalitat.

No podem oblidar l’encant dels petits pobles suïssos com Chambéry, amb un centre històric restaurat on es poden veure bonics patis interiors, castells i carrerons amb molt d’encant. Gruyères és una altra parada obligada, un idíl·lic poblet medieval a l’estil dels llibres de contes amb casetes guarnides amb flors.

4. Islàndia

Si busques un viatge on viure experiències úniques que no trobaràs a cap altre lloc del món, has de venir a Islàndia. Les forces volcàniques de la terra islandesa han donat forma al seu territori omplint-lo de guèisers, volcans i glaceres entre muntanyes. El poder de la natura en estat pur! Havies vist una cosa més extraordinària?

Islàndia et permetrà submergir-te en piscines naturals geotèrmiques, passejar entre glaceres i observar un espectacle d’aurores boreals. Si dubtes en visitar el país per la temperatura, has de saber que els estius islandesos són sorprenentment temperats, amb dies assolellats meravellosos i gens calorosos. A més, podràs observar un paisatge exuberant i molt verd totalment diferent al que veuries a l’hivern.

L’estiu és l’època preferida dels viatgers de tot el món per visitar el país. Això et permetrà gaudir de la tranquil·litat dels seus paisatges verds però també d’una frenètica vida diürna i nocturna a les grans ciutats com Reykjavík. A més, hi ha certes vies escarpades de l’interior del país que per causes meteorològiques només s’obren durant l’època estiuenca, així que podràs recórrer un territori al que no tots els viatgers tenen l’oportunitat d’accedir!

5. Japó

Els amants de la cultura asiàtica i les antigues tradicions no poden escollir un altre viatge que Japó. És un país etern, on la vida tradicional es fusiona amb la modernitat més atrevida d’una manera molt natural perfecta per als addictes al desconegut. Alguna vegada has pensat com seria dormir en un ryokan o casa tradicional japonesa, dormir sobre un tatami o prendre un tè matcha mentre contemples la dansa de les geishes?

Els contrastos que ofereix el Japó són difícils de trobar a qualsevol altre país, on les tradicions mil·lenàries conviuen amb el futur més innovador. Les botigues futuristes de les grans ciutats com Tokio i Osaka xoquen amb les tradicionals geishes.

Si per alguna cosa és coneguda mundialment la cultura japonesa és sens dubte per la seva gastronomia. Visitant el país descobriràs que és molt més que sushi el que t’espera, de fet, no et caldrà moure’t gaire per tastar la diferència entre aquest delicat àpat als consistents guisats de les muntanyes. Molts restaurants estan especialitzats en un sol plat, que han anat perfeccionant durant generacions i elaborat amb ingredients frescos.

El clima japonès a l’estiu és certament calorós, però hi ha un motiu que de ben segur et farà decidir-te: només és possible pujar al Mont Fuji els mesos de juliol i agost. Aquest volcà actiu és també el cim més alt del país, convertit en el seu símbol representatiu més important. A més, has de saber que generalment el sol es pon molt aviat, cosa que canvia durant l’estiu. Els dies són més llargs i això et permetrà gaudir al màxim de les hores de sol!

6. Noruega

Estem segurs que qualsevol viatger ha volgut visitar Noruega alguna vegada a la seva vida per una raó molt senzilla: és un dels països més bonics del món. Les ciutats noruegues desprenen una bellesa especial i escandinava en la seva arquitectura que es pot apreciar en ciutat com Bergen, una de les metròpolis europees més boniques.

Els paisatges naturals noruecs t’esperen amb escarpats fiords mundialment coneguts com un símbol de l’extraordinària bellesa Noruega. El país acull més de mil fiords, prolongacions del mar que sovint entren terra endins amb majestuosos penya-segats enfilant-se als dos costats de la riba. Si ets un amant de la natura, t’encantarà passejar per les seves glaceres o fer una excursió per la muntanya.

Tan bon punt arriba l’estiu, els noruecs surten a gaudir de l’aire lliure i del sol deixant enrere el fred de l’hivern. Les nits són generalment càlides i l’aigua del mar i els llacs pot arribar als 18 graus, fent que la natació sigui una de els principals activitats estiuenques.

Sens dubte, l’espectacle més espectacular per a nosaltres té a veure amb el sol: des de finals de juny fins a principis d’agost no arriba a fer-se mai de nit per complet a cap part del país. Si el que busques és observar el sol de mitja nit hauràs de desplaçar-te al nord del país, on podràs admirar un fenomen únic que et deixarà sense paraules.

7. Tailàndia

Tailàndia s’ha convertit en els últims anys en la destinació per excel·lència! Acollidora i festiva, culta i exòtica, el país ofereix des de temples espirituals fins a les platges tropicals més animades i concorregudes. És coneguda com el “país dels somriures” gràcies a l’amabilitat dels seus habitants.

La seva capital, Bangkok, és una ciutat cosmopolita i en constant ebullició amb atractius tan curiosos com mercats flotants sobre l’aigua. Molt a prop trobem un dels atractius turístics més coneguts del país, el mercat de Rom Hub. Aquest mercat està fet sobre les vies del tren, fent que mercaders i compradors hagin de retirar-se ràpidament quan s’avisa de la seva arribada.

Si el que busques és gaudir de la història i l’arquitectura, Chiang Mai és el centre cultural del nord del país i s’ha mantingut pràcticament intacte al llarg del temps amb una funció espiritual molt important.  Visitar Tailàndia també et permetrà conèixer un poblat habitat per dones de la tribu Karen, conegudes popularment com les dones girafa per les anelles daurades que decoren els seus colls.

8. Índia

L’Índia és un dels països més fascinants del món. És una terra de mites, contrastos i espiritualitat, però també de desigualtats i pobresa. La seva aura espiritual barrejada amb el bullici dels seus carrers formen una mescla exòtica perfecta: vaques passejant, tuk-tuk amb pressa, dones que caminen amb acolorits saris i guarnides amb joies d’or… La gent de l’Índia és extravertida, alegre i amable. En un país on tot sembla molt exòtic, per als locals l’exòtic ets tu! Així que no t’espantis si et demanen (o no) algun selfie pel carrer.

La intensitat del país fa recomanable centrar-se en una zona concreta i deixar la resta per una altra ocasió. La zona nord i sud de l’Índia presenten diferències importants pel que fa la gent, la cultura i el paisatge.

A la zona nord hi trobem una cultura que ha rebut influències estrangeres, visibles en els seus grans monuments com el Taj Mahal o el Palau dels Vents de Jaipur. Per contra, l’Índia del sud va ser el refugi del primers habitants indis i on es troba la cultura original índia, simbolitzada en els coloristes temples dràvides.

L’etern dubte: Índia del nord o Índia del sud?

9. Austràlia

Has visitat alguna vegada un país, que més que un país sigui un continent? Així és Austràlia! Viva, moderna i multicultural, ofereix platges d’aigua transparent, frondoses selves tropicals, una fauna única, deserts i molta vida urbana. Ciutats cosmopolites com Melbourne o Sidney t’oferiran la vivacitat de les grans ciutats. Obertes i modernes, compten amb alguns dels atractius més coneguts del país.

Si ets un amant de la natura et sorprendrà el desert infinit d’Uluru, un lloc sagrat; la Gran Barrera de Corall, una de les meravelles naturals del món; Daintree, un dels boscos humits de major biodiversitat del país i la Gran Carretera de l’Oceà, una de les rutes panoràmiques més boniques del món. La fauna que coneixem d’Austràlia són els coales i els cangurs, però a l’Illa Philips tindràs l’oportunitat de conèixer uns simpàtics pingüins!

10. Nova Zelanda

Un viatge a Nova Zelanda suposa anar fins, literalment, l’altra punta del món! Formada per dues grans illes, la del nord i la del sud, Nova Zelanda destaca pel seu aïllament geogràfic i la bellesa dels seus paisatges. És un país molt implicat amb els seus orígens i tradicions, i molt lligat a la natura. Els seus contrastos et permetran passar fàcilment de l’estiu més absolut a caminar damunt d’una glacera. A més, et sorprendran els seus guèisers, fiords, muntanyes ondulades, prats verds, volcans i vinyes!

El país et convida a conèixer una de les tradicions més arrelades, la maori, que ha deixat una profunda petjada en la cultura actual. En tot el territori és possible veure la televisió en maori, unir-se a un hangi o assistir a un espectacle de haka, la seva dansa de guerra. El disseny maori s’expressa amb tatuatges, generalment a la cara, i escultures artístiques fetes d’ossos i petxines.

Els dies d’estiu a Nova Zelanda són llargs, amb moltes hores de sol per aprofitar el teu viatge. A més, el clima és estiuenc però temperat, el que et permetrà gaudir del dia sense passar calor. Tot un luxe!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s