10 motius per visitar Irlanda


Són molts els motius que portarien a qualsevol persona a visitar Irlanda: divertits pubs on prendre’s una pinta, gent acollidora, una gastronomia excel·lent… És un dels països més encantadors d’Europa, per això no és estrany conèixer algú que, per un motiu o altre, ha decidit deixar-ho tot i marxar-hi a viure.

Potser alguna vegada has penjar en fer un viatge al país, però et cal una empenta per donar el pas definitiu. Avui et portem 10 motius que et demostraran que visitar Irlanda sempre és una bona idea!

1. Conèixer la tràgica història de l’Abadia de Kylemore.

Irlanda és coneguda per albergar una gran quantitat de preciosos castells, però la història de l’Abadia de Kylemore és la més desconcertant. Situada al Parc Nacional de Connemara, aquest castell es troba a la riba del llac de Kylemore, aportant a l’indret un aire de misteri.

La llegenda diu que l’any 1867, un matrimoni anglès adinerat va visitar Connemara durant les seves vacances. La dona es va enamorar tant del paratge que va demanar al seu marit construir-hi una casa, i, quatre anys més tard, va néixer el castell de Kylemore. La parella va viure en aquest castell els millors anys de la seva vida, fins que la dona i la filla petita morissin al seu interior. Es diu que la família va abandonar el castell poc després i, que aquest, va quedar maleït per sempre.

2. Visitar els penya-segats Slieve League.

Els amants de la natura gaudiran com mai en aquests penya-segats, situats entre els més alts d’Europa. Es troben a la costa del comptat de Donegal en una altura de 601 metres sobre l’oceà Atlàntic. Un entorn salvatge de bellesa inigualable!

3. Reviure el tràgic enfonsament del Titanic.

Hi ha algú que conegui millor el Titanic que els habitants d’allà on es va crear? Belfast, a Irlanda del Nord, alberga el museu més gran del món dedicat al vaixell dels somnis. El Titanic Belfast compta amb nou galeries que recreen la història del vaixell des de la seva creació fins el tràgic enfonsament. Una visita que no et pots perdre!

L’any passat, Belfast va ser escollida per Lonely Planet com la millor regió per viatjar. La ciutat està tenint un creixement exponencial en els últims anys ampliant la seva oferta hotelera i cultural, convertint-se en una ciutat imprescindible durant qualsevol viatge a Irlanda.

4. Descobrir la llegenda de la Calçada dels Gegants.

Les fotografies parlen per sí mateixes. Unes 40.000 columnes hexagonals pràcticament perfectes apilades unes al costat de les altres, com si fossin un trencaclosques. Així és la Calçada dels Gegants, un dels punts més coneguts d’Irlanda situada a la costa nord del país, entre Derry i Belfast.

La història mitològica que s’amaga darrera d’aquesta meravella geològica narra que dos gegants, un irlandès anomenat Finn MacCool i un altre escocès, lluitaven entre ells llançant-se pedres. Aquestes pedres van formar columnes de basalt, que el gegant escocès va creuar saltant amb intenció de matar l’irlandès enfonsant-les a l’aigua i ofegant-se al mar.

L’explicació científica d’aquest fenomen és que fa 60 milions d’anys, el ràpid refredament de la lava d’una caldera volcànica va provocar la formació de les columnes. Cadascú pot creure la història que vulgui, però la majoria de gent que les visita marxa pensant que les columnes són obra de gegants…

5. Burren: d’Irlanda a la Lluna.

L’espectacular bellesa de la regió de Burren és coneguda per tot el món, així com les seves particularitats naturals. Ens ofereix un paisatge poc comú a Irlanda: el paisatge verd és gairebé inexistent, deixant pas a un estrany i misteriós paisatge lunar. Entre les grans roques es troben coves, corrents d’aigua que arriben a les anomenades “Marmites de gegants” i llacs que desapareixen a l’estiu per la filtració de l’aigua.

La flora que neix en aquest terra és també única, extraordinàriament rica però àrtica i alpina a causa de l’ambient inusual que es respira. Un paisatge calcari que no pots deixar de veure!

6. Recórrer la ruta de l’Anell de Kerry.

Situat a l’extrem sud-oest de l’illa, l’Anell de Kerry espera els seus visitants amb paisatges de somni. No només els turistes busquen recórrer la zona, sinó que gent de tota l’illa es desplaça fins aquí per explorar-la en bicicleta, cotxe o caminant. La ruta compta amb atractius de gran bellesa que descobriràs a mida que vagis avançant: castells, mansions, llacs i miradors que et deixaran sense paraules. A més d’impressionants vistes al mar i camins verds on et voldràs perdre, descobriràs sense voler-ho diminuts poblets irlandesos amb històries fascinants. Et deixarà sense paraules!

7. Passejar pel carrer Sant Patrick’s de Cork.

Cork és una animada col·lecció de cafès de moda, vibrants galeries d’art, museus i pubs. La ciutat permet al visitant un recorregut turístic molt relaxat, amb un centre urbà que es pot recórrer a peu molt fàcilment. No et perdis el carrer comercial per excel·lència, la Sant Patrick’s Street!

8. Visitar la màgica biblioteca del Trinity College.

Situada en ple cor de Dublín, la universitat més antiga d’Irlanda, el Trinity College, amaga al seu interior un tresor. Es tracta de la seva biblioteca, que posseeix la col·lecció més gran de manuscrits i llibres impresos a Irlanda. Des de 1801, la biblioteca rep un exemplar de totes les obres publicades a Irlanda i Gran Bretanya, albergant actualment quasi tres milions de llibres repartits en vuit edificis.

A l’edifici de l’Antiga Biblioteca es troba la “Long Room”, una sala amb 65 metres de llargada que conté 200.000 dels llibres més antics de la biblioteca. L’olor a paper i fusta vella flota entre estàtues de marbre que vigilen les estanteries. La joia per excel·lència de la biblioteca és el Llibre de Kells, un manuscrit en llatí dels quatre evangelis que va ser enviat a Dublín per motius de seguretat.

9. Prendre una Guinness mentre gaudeixes de música en directe en un pub.

No pots dir que has visitat Irlanda si no t’has pres una Guinness en un pub autèntic! Si, com és habitual, trobes un bon grup de música en directe, t’assegurem que no hauràs viscut res igual! Un dels més famosos és el Temple Bar de Dublín, on hi sona música en directe a qualsevol hora del dia.

10. Tastar la seva deliciosa gastronomia.

Conèixer un país també és tastar la seva gastronomia, i la irlandesa és molt variada i deliciosa. És menjar bastant contundent, així que t’assegurem que no et quedaràs amb gana. Per començar el dia, no hi ha res millor que un vertader Irish Breakfast o esmorzar irlandès, que es tracta ni més ni menys que de cansalada, ous, tomàquet fregit, xampinyons, pa fregit o torrades i salsitxes. Quasi res, oi?

Un dels plats més típics del país és sens dubte el beef and Guinness stew, un guisat de vedella, pastanaga, patata, ceba i julivert cuinat amb cervesa Guinness. Absolutament deliciós! Una especialitat molt típica de la costa és el seafood chowder, una sopa de marisc elaborada amb verdures, peix i nata. La cuina irlandesa conté gran varietat de plats fets amb mariscos i peixos com el salmó o els musclos.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s