Escòcia: el país més embruixat del món


Benvinguts a Escòcia! Terra de llegendes, poblets medievals, llacs misteriosos, contes i tradicions, compta amb innumerables tresors dins el seu reduït territori. El país alberga algunes de les zones verges més extenses de l’Europa Occidental, un veritable paradís natural on observar la natura salvatge de les Terres Altes amb castells misteriosos amagats i llacs de somni.

La combinació de paratges segrestes i boniques ciutats medievals combina a la perfecció, contribuint a l’aura màgica que inunda el país i que fa que tot qui el visita vulgui tornar-hi. Diuen que és el país més embruixat del món, amb un paisatge més proper als contes de fades que a la realitat. T’atreveixes a descobrir tot el que amaga?

Ciutats i poblets encantats

Edimburg és la capital del país, i està considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Repleta de vestigis medievals i estrets carrerons, sens dubte podem dir que és una de les ciutats més impressionants del món. La part més antiga i romàntica de la ciutat es combina amb infinitat de botigues, restaurants, cafès, bars i una animada vida nocturna.

Una visita que no t’has de perdre és el castell d’Edimburg, una antiga fortalesa que constitueix un dels indrets més emblemàtics i visitats. Tres dels seus costats estan protegits per escarpades muntanyes, deixant tan sols un costat lliure per accedir a través de la Royal Mile, una de les avingudes més concorregudes de la ciutat. La catedral de Sant Giles és també una visita indispensable, construïda sobre un santuari del segle IX la catedral mostra avui dia restes de diferents èpoques a causa de les diferents remodelacions que ha patit al llarg dels anys.

No et perdis Aberdeen, la tercera ciutat més gran del país coneguda per la seva singular arquitectura i història, a més dels seus nombrosos parcs i jardins on perdre’s. Et recomanem fer visitar una de les destil·leries de whisky de la ciutat, indispensable per conèixer la beguda nacional!

Glasgow, la ciutat més poblada d’Escòcia, és també una de les més interessants. Un dels plaers que ofereix és perdre’s pels seus carrers observant la variada arquitectura o visitar un dels seus museus i galeries d’art. A més, és una de les millors ciutats si el que busques és una bona zona comercial. Visita la catedral de Glasgow, un dels símbols més importants de l’arquitectura gòtica d’Escòcia i l’única catedral medieval escocesa que va sobreviure a la reforma protestant de finals del segle XVI.

Natura salvatge: muntanyes i llacs misteriosos

El territori escocès és en gran part muntanyós, molt conegut per les famoses Highlands o Terres Altes considerades el cor del país. Aquesta zona està formada per muntanyes de granit i gres caracteritzades per la seva natura salvatge. Terres de misteri, muntanyes imponents, boscos encantats, llacs i fiords que es perden a l’oceà han alimentat llegendes i batalles que s’han conservat al llarg del temps.

És una de les imatges més conegudes d’Escòcia i una de les parts més visitades pel turisme, tot i ser una de les zones menys poblades del món. Els pobles habitats són escassos i és possible conduir durant hores pel mig d’un paisatge natural en estat pur, sense ni tan sols trobar un vestigi de presència humana.

A la geografia del país s’observen els efectes de la glaciació més que en qualsevol altra illa de Gran Bretanya, principalment a la costa occidental on hi trobem fiords i llacs d’aigua dolça. Alguns dels llacs més famosos són el Lomond i, per suposat, el Ness! El llac Ness està envoltat de misteri, gràcies a un monstre que habita les seves aigües i treu el cap quan algú vol fer-li una foto: el Nessie. Milers de testimonis han afirmat haver vist al monstre, tot i que mai se li ha aconseguit trobar una explicació. T’imagines fer una visita en vaixell per acostar-te a les profunditats de les seves aigües?

Costums escoceses: cultura i gastronomia

Sense haver visitat el país, no és difícil saber enumerar alguns dels símbols més reconeguts de la seva cultura i que ajuden a confeccionar la identitat escocesa.

Un dels més coneguts és el kilt, el que per a nosaltres és la faldilla escocesa i que avui en dia pot arribar a tenir més de vuit metres de tela. Antigament, aquesta peça consistia en una manta de cinc metres que es recollia i lligava a la cintura amb un cinturó. El que sobrava es col·locava per sobre de l’espatlla i es subjectava amb un fermall.

Un altre dels símbols culturals més coneguts és la gaita, considerada l’instrument musical per excel·lència del país. Tot i que generalment es creu que és un instrument lúdic, el seu origen és militar i avui en dia continua utilitzant-se en esdeveniments solemnes tocada per gaiters vestits amb el vestit tradicional escocès.

La gastronomia és, sens dubte, una part important de la cultura escocesa. El plat típic és el haggis, que consisteix en el cor, pulmó i fetge del xai barrejats amb ceba, farina de civada i espècies. La carn es serveix generalment amb dos purés, un de colinap i un altre de patates. Tot i que aparentment no sona gaire bé, t’assegurem que està deliciós!

Si parlem de menjar, també hem de parlar de la beguda nacional: el whisky! Tot i que els orígens d’aquesta beguda són irlandesos, l’escocès és sens dubte el més conegut mundialment. La paraula whisky significa literalment aigua de vida, i es necessiten tres ingredients per la seva fabricació: aigua, civada maltada i llevat. Sabies que cada any es venen més de mil milions d’ampolles de whisky escocès?

Hem volgut despertar la teva curiositat amb alguns dels atractius més importants d’Escòcia, però si vols viure en primera persona el misteri dels seus carrers medievals, descobrir les històries dels castells abandonats a les Highlands o sentir l’emoció d’estar a prop del Nessie, has de venir a visitar-la! Necessites més motius?

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s