Els Mercats de Nadal d’Europa


Si encara no has decidit què fer pel pròxim Pont de desembre, tenim el pla perfecte: visita els mercats de Nadal d’una ciutat europea.

Aquest any et proposem les següents escapades a Brusel·les i Flandes, Nuremberg i Rothenburg, Frankfurt, Heidelberg i el Rhin, Tirol i Baviera, Riga i Tallinn, Salzburg i la Regió dels llacs, Hamburg i Bremen, Copenhaguen i Cracòvia.

BRUSEL·LES I FLANDES

Quan s’acosta Nadal totes les ciutats belgues comencen a preparar-se minuciosament per mostrar la seva millor cara. Edificis, façanes, carrers i places s’engalanen amb milers de llumetes de colors i motius nadalencs.

Flandes és bressol de grans artistes i compta amb un patrimoni històric extraordinari. En aquestes dates, les decoracions exquisides, llums, màgia i tradició fan viure l’època propera a Nadal amb especial alegria. Passeja per Anvers, Bruges, Brussel·les i Gant i viu l’hivern d’una forma ben singular, gaudint de l’excepcional ambient i de la gastronomia local.

flandes.gante

NUREMBERG i ROTHENBURG AB DER TAUBER

Nuremberg pot presumir de comptar amb el Mercat de Nadal, amb alemany Christkindlesmarkt, més famós del món, amb una tradició de gairebé 4 segles. Amb una decoració màgica i innumerables paradetes permeten al visitant trobar qualsevol tipus de producte artesanal nadalenc i tot tipus de productes gastronòmics típics de la regió, com les “lebkuchen” (galetes de Nadal) o el pa d’espècies, les salsitxes bratwurstt a la parrilla o el famós  glühwein, vi calient. I pels més petits, hi ha un munt d’atraccions infantils i la visita del Pare Noel és imprescindible.

nuremberg.jpg

 FRANKFURT, HEIDELBERG I EL RHIN

Viu l’ambient del mercat de nadal al centre històric de Frankfurt, passeja per les places Römerberg, Mainkai i Paulsplatz gaudint dels recitals de nadales de cors locals. Visita Heidelberg, t’impressionarà el seu castell i els tres mercats nadalencs tradicionals al centre històric. Els petits pobles de la riva del Rhin com Saint Goar i Rüdesheim estan preciosos en aquestes dates. Abans de tornar a casa, no et perdis les típiques construccions de pedra de color vermell de Mainz.

heidelberg

 TIROL I BAVIERA

L’Advent és un dels millors moments per visitar Munich, als atractius indiscutibles de la ciutat s’hi afegeix el Christkindlmarkt, una experiència única per l’ambient que s’hi respira, la música en directe i també pels dolços i el vi calent. A Innsbruck, la preciosa capital del Tirol envoltada de muntanyes, trobaràs un mercat més tradicional i romàntic al centre històric davant la “teuladeta d’or” i un modern mar de llum et rebrà al mercat de Maria-Theresien-Strasse.  Descobreix Salzburg, la joia Barroca patrimoni de la Unesco, a tot el seu patrimoni s’hi afegeix l’encant del seu mercat nadalenc amb orígens del s. XV. Abans de tornar a casa, passeja per la petita població bavaresa d’Oberammergau, els frescos de les façanes de les seves cases et sorprendran.

tirol.innsubruck.jpg

RIGA I TALLINN

Riga, una ciutat amb innegable vitalitat cultural i un interessant patrimoni Art Nouveau. No et perdis la visita al Mercat Central de Riga,  situat als antics hangars de Zeppelin.  Una experiència impressionant per tots els sentits, disposa de 3.000 parades dedicades a alimentació. Al mercat de Nadal, situat al centre històric trobaràs sobretot joguines de fusta i articles tradicionals nadalencs.  A Tallinn, que sembla l’escenari d’un conte de fades, el mercat de Nadal s’instal.la a Raekoja Plats, hi destaquen les peces de llana i les artesanies de fusta.

tallinn

SALZBURG I LA REGIÓ DELS LLACS

Un passeig per Salzburg en l’època d’Advent és una vertadera experiència. No et pots perdre el Christkindlmarkt (mercat de nadal) a la plaça de la Catedral però també et recomanem una visita al de Hellbrunn i el de Mirabellplatz. A la regió dels llacs, Hallstatt i St Wolfgang en aquesta época llueixen especialment.  Innsbruck, la capital tirolesa, t’encisarà amb el seu ambient.

salzburg

HAMBURG I BREMEN

Hamburg és una ciutat que s’ha reinventat de forma espectacular. És una ciutat vibrant i moderna, amb una arquitectura interessant com el nou edifici de la Filarmònica de l’Elba. Trobaràs mercats de Nadal tradicionals, com el mercat històric o el de la Plaça de l’Ajuntament.

hamburg

COPENHAGUEN

Copenhaguen és una ciutat preciosa que guanya encant amb les decoracions nadalenques. Passeja pels mercats de Nadal, gaudeix un “glogg”  el vi calent especiat típic i compra’t un “julenisser”els  petits gnoms que ajuden a fer les joguines al Pare Noel.

copenhaguen

CRACÒVIA

Cracòvia es transforma per Nadal i es viu un ambient especial al seu centre històric.  Les mines de Sal de Wielicka, Auschwitz i la fàbrica Schindler són alguns dels punts d’interès. Bonica i carrega d’història, Cracòvia és la ciutat més turística de Polònia.

cracovia.jpg

 

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s