Namaskar. Benvinguts a un nou món: l’Índia.


L’Índia no és un destí qualsevol, és una experiència inoblidable, una sensació única que no deixa indiferent a ningú i que, o bé atrapa al visitant des del primer moment o el desenamora en un sospir.

Al nord del país es troben els atractius turístics més significatius i emblemàtics del país. Delhi, la capital, elegant i bulliciosa per parts iguals, disposa de grans bulevards i acolorits basars. Jaipur, la Ciutat Rosa, coneguda pels seus edificis de pedra rogenca com el Palau dels Vents i l’Observatori Reial. La ciutadella d’Amber amb els seus exquisits palaus dels maharajàs. Agra, seu del fascinant Taj Mahal, és una de les meravelles del món. Varanasi, la ciutat més sagrada de l’Índia, banyada pel riu Ganges i lloc de pelegrinatge.

Nova Delhi, la porta d’entrada habitual a l’Índia, es pot resumir a primera vista com un caos circulatori, contaminació, fortes olors, soroll… però una vegada superada la primera impressió, descobrirem una ciutat fascinant i increïble, on la seva riquesa cultural i arquitectònica enamora al visitant. La capital de l’Índia es troba en un encreuament de camins entre les rutes comercials que provenien d’Europa i circulaven fins a les planures del Ganges fins al llunyà Orient.

A la regió del Rajasthan es troba una joia en forma de palau, una antiga fortalesa convertida en el Palau de Samode, on podrem gaudir de la seva exquisida decoració, les seves omnipresents flors, la seva desbordant artesania de miralls i la seva mescla de colors. L’entorn natural que el rodeja, entre turons i muntanyes, encara el fa més especial.

La capital de Rajasthan, Jaipur, és coneguda de moltes maneres: el “París de la Índia”, la ciutat més acolorida d’Àsia i la més famosa, la ciutat rosa de l’Índia, gràcies al color de les seves façanes. Un dels seus atractius és el Palau dels Vents, l’estructura exterior del qual recorda a la cua d’un gall d’indi real; un animal amb un gran simbolisme al país. És impossible no aturar-se davant de les seves quasi mil petites finestres de forma semi octogonal, deliciosament tallades en gres rosa i vermell amb incrustacions.

A Agra es troba la joia del país, el Taj Mahal, el resultat d’una bella i tràgica història d’amor. La seva construcció per part d’un sultà per allotjar la tomba del que va ser el seu gran amor, està plena de multitud de llegendes i ha servit durant anys per mitificar l’amor etern, generació rere generació, fascinant i inspiradora per igual a viatgers i escriptors al llarg de segles.

No es pot marxar de l’Índia sense visitar Varanasi, una de les ciutats més sagrades del món, on la vida i la mort van de la mà, més que en cap altre lloc del planeta. El misticisme i la religiositat ho embolcallen tot a les escalinates de pedra, conegudes com a gaths, que  llisquen lentament fins a endinsar-se en el riu Ganges.

En aquesta ciutat es pot viure una experiència única: el ritual religiós hindú d’adoració, Aarti. En aquest s’ofereix llum i flors a una o més deïtats i també fa referència a les cançons cantades en honor a la deïtat.

Viatjar a l’Índia és una experiència única que pocs destins del món et podran proporcionar. La regió del Rajasthan, terra de maharajàs i princeses, amaga innumerables llocs que s’han de visitar un cop a la vida.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s