Etiòpia, la joia d’Àfrica


Etiòpia és un país captivador i divers que no deixa indiferent a ningú. És el destí perfecte per als viatgers amb esperit més aventurer amb ganes de conèixer cultures mil·lenàries i paisatges d’ensomni.

El nord i el sud del país són dos mons completament diferents: el nord és ric en cultura i divers en paisatge i el sud es caracteritza per les seves tribus i poblats, les quals mantenen el seu estil de vida tradicional i es consideren entre les més autèntiques del continent.

Començarem la nostra ruta pel nord del país, concretament amb Bahir Dar, atractiva ciutat de clima tropical situada a la vora del Llac Tana. En aquesta zona descobrirem les cascades Tissisat de 45 metres d’alçada i el Llac Tana amb les esglésies dels emperadors etíops.

ctsnow

La següent parada serà Gondar, situada al nord del Llac Tana. La ciutat antiga és més europea que africana, tot i que compta amb influències islàmiques. Gràcies al seu passat com a capital de l’imperi Etíop, la ciutat alberga un castell, un recinte reial, palaus i interessants esglésies.

Després ens desplaçarem a Axum, la ciutat més antiga d’Etiòpia. Obeliscs del segle I o els Banys de la Reina de Saba són els principals atractius d’aquesta històrica ciutat. I per últim, arribarem a la joia del nord d’Etiòpia, Lalibela, considerada la vuitena meravella del món gràcies a les seves famoses esglésies tallades a la roca.

Marc Veraart

Si ja heu caigut rendits als encants del país, espereu-vos a descobrir el gran tresor del sud. Situades a la Vall del riu Omo, les tribus d’Etiòpia es troben entre les més intactes del món.

A Konso, considerat Patrimoni de la Humanitat, els seus habitants són especialistes en la construcció de terrasses de cultiu sobre pendents. Els Mursi són famosos per la seva acolorida decoració del cos i ornaments, i sobretot pels discos d’argila que les seves dones porten incrustats sobre els seus llavis a partir de la pubertat. Els Karo són considerats mestres de la pintura corporal, un art que posen en pràctica durant la preparació de balls i celebracions. Per últim, els hamer són gent de complexió forta, on les dones i els homes solen tenyir-se els seus cabells de colors, humitejar les seves pells amb olis i decorar braços i cames amb collarets i braçalets.

Rod Waddington

Si encara tens dubtes, aquests són alguns dels motius que et faran fer la maleta i visitar Etiòpia: Es tracta del país més apassionant de l’Àfrica subsahariana amb un llegat històric, cultural i religiós molt extens i valuós que encara es manté viu. Tot i no disposar dels luxes d’altres continents, en els últims anys Etiòpia ha millorat molt la seva infraestructura de carreteres i serveis turístics i permet viatjar al país amb un bon nivell de comoditat. A més, és un dels països més segurs i amigables amb el visitant de tot Àfrica.

Sens dubte, és una excel·lent alternativa per aquells que desitgen viure una experiència de viatge única al cor d’Àfrica, de la manera més còmoda i segura.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s