Eslovènia, el cor verd d’Europa


Si haguéssim de descriure Eslovènia amb una sola paraula, l’adjectiu seria “verd”, ja que més de la meitat del territori està ocupat per boscos, cascades i parcs naturals.

Eslovènia està situat en el cor d’Europa, on els Alps s’ajunten amb el Mediterrani i la plana de Panonia amb el món càrstic. Els habitants d’aquest país petit i verd, que s’estén en una superfície de 20.273 km², es caracteritzen per la seva hospitalitat i honestedat.

????????????????????????????????????

La unió de les quatre grans unitats geogràfiques europees és la causa de tanta diversitat de paisatges, en gran mesura cobert per boscos.

Amb aproximadament un 65% de superfícies forestals, Eslovènia és un dels països amb més boscos. I els seus més de 22.000 espècies d’animals i vegetals, ho converteixen en un dels països més abundants en riqueses naturals d’Europa.

Però l’encant d’Eslovènia no només resideix en la seva naturalesa verge, també en els seus nuclis urbans, ciutats medievals com la capital Ljubljana, desprenen històries de cavallers i princeses als seus castells i palaus de conte.

Ljubljana

En la nostra visita a Eslovènia podrem veure la Vinya més antiga del món a Maribor, conèixer les Salines de Secovije, viure la màgia del llac Bled, endinsar-nos en els passadissos del Castell de Predjama, sorprendre’ns davant de la catedral de les coves a Postojna, muntar a cavall a l’Escola de hípica de Lipica, relaxar-nos en les aigües termals de Celje i per descomptat, amanir l’estada amb la saborosa i diversa gastronomia eslovena.

predjama

Dels gegants massissos muntanyencs en poques hores estarem a la petita però interessant costa d’Eslovènia, amb Piran, Portoroz, Koper o Izola, poblacions de tradició veneciana que conviden a passejar pels seus ports, banyar-nos a les seves platges o prendre un fresc vi eslovè davant del mar.

Des del nord al sud el territori eslovè ens ofereix un ampli ventall cultural. L’art i la cultura ocupen un lloc especial en la història eslovena perquè en molts aspectes substituïen la falta d’institucions nacionals, polítiques i governamentals. Per això no és d’estranyar el fet que els eslovens tinguin una relació molt intensa amb la seva cultura nacional. L’orgull de la cultura nacional segueix sent un substitut de l’anterior falta de sobirania nacional. Eslovènia és probablement l’únic país del món amb una festa nacional dedicada a la cultura.

Eslovènia, per la seva grandària i comunicacions i per on està situada, permet combinar un viatge més ampli, amb la visita d’altres països com la regió del nord-est d’Itàlia amb els seus paisatges alpins de les Dolomites.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s