L’Oktoberfest, més que una festa de la cervesa


Si per alguna casualitat penses en viatjar a Munic, procura amb totes les teves forces fer-ho els mesos de setembre i octubre, ja que no saps el què t’espera a l’Oktoberfest.

Aquesta mil·lenària tradició va néixer amb el matrimoni entre el Príncep Lluís I de Baviera i Teresa de Saxònia i Hildburghausen l’any 1810. Com que va tenir tant èxit, aquesta tradició ha continuat creixent fins a convertir-se en una important i multitudinària celebració.

Des de la seva creació, la festa no ha deixat de celebrar-se, només durant els períodes de guerra o per causes majors, fet que només ha passat en 24 ocasions dels més de 200 anys d’existència del festival. Avui en dia entre sis i set milions de visitants es reuneixen cada any en el camp conegut com Theresienwiese per la celebració del popular festival, el qual dura entre 16 i 18 dies.

munich-1220911_1280

L’inici de l’Oktoberfest es produeix després de l’arribada dels Wienswirte, els propietaris de les cerveseries, els quals estan escoltats per carros de cavalls carregats de barrils de cervesa. Una vegada l’alcalde obre el primer barril de cervesa i es realitza una desfilada de vestits tradicionals, llavors arriba el moment de gaudir de litres de cervesa, menjar i diversió a les carpes del festival.

oktoberfest-967774_1920

L’Oktoberfest, a més, compta amb nombroses atraccions de fira, escenaris amb espectacles que van des de la polca fins a la música comercial i un espectacular ambient festiu capaç de captivar a tot tipus de visitants.

La tradició cada vegada més s’inclina a vestir amb els vestits típics, així com el Dirndl, el vestit femení fins al Lederhose, el masculí, que gaudeixen d’una gran popularitat a la regió.

Però com no tot és beure cervesa, aprofitant la ocasió de l’Oktoberfest, no es pot deixar de visitar la ciutat que l’acull, Munich.

munich-321287_1280

Munic, ciutat de cultures i antigues tradicions, és considerada després de la Segona Guerra com la “ciutat secreta d’Alemanya”. Avui dia és un important centre econòmic i una de les ciutats industrials més grans d’Alemanya, famosa pels seus elegants comerços, moderns clubs nocturns, cerveseries i alegres festivals.

Un altre motiu per visitar Munic és que s’ha convertit en un centre internacional de negocis. La ciutat més pròspera d’Alemanya ha aconseguit estar diverses vegades en el top 10 del rànquing mundial en qualitat de vida. Munic es manté a l’avantguarda dels avanços tecnològics, sense oblidar-se del seu patrimoni cultural; una ciutat definida com de “portàtil i pantalons de cuir”.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s