Austràlia, tot un continent per descobrir


Ens endinsem en el continent més jove, resultat de la suma de formes de vida dels que s’hi ha traslladat al llarg de 200 anys, sense oblidar-nos de les més de 500 tribus aborígens que van arribar al país fa 45.000 anys i que disposen d’una llengua i territori propis.

australia-1281935_1280

Austràlia és un país tan extraordinàriament gran, que per estadística, alguna cosa havia de tenir. I si prestem atenció al seu desplegament natural, veiem que compleix sobradament amb les expectatives. Des dels Alps australians a llocs sagrats per als aborígens, els seus parcs nacionals, dels quals destaca el de Kakadu i les reserves naturals de Tasmània. Si ens endinsem amb el seu mar, l’espectacle segueix amb la gran barrera de coral, paradís de bussejadors del món sencer. I per descomptat, el seu litoral de platja, que farà les delícies de banyistes i surfistes.

great-barrier-reef-261726_1920

Austràlia té una densitat de població pràcticament irrisòria. N’hi ha prou en acostar-se a un mapa per adonar-se’n. Els principals cúmuls de població es troben en la part oriental, on es situen la capital, Melbourne, Canberra i Sidney, eix cultural i econòmic del país. A la costa oriental destaca Perth, i al nord, Darwin. I en mig del no res, rodejada per rectes i interminables carreteres es troba Alice Springs. A qualsevol altre país, citar cinc ciutats resultaria inevitablement simplista. Però a Austràlia, ens dóna una visió encertada i eloqüent de la seva total despoblació urbana.

perth-1368337_1920

Melbourne, un vibrant centre d’estil, esport, cultura i gastronomia. Sidney, la combinació perfecta de platges, un magnífic port natural i la coneguda Casa de l’Òpera. Perth, situada a l’oest del país, és coneguda pel sol, la bellesa natural i el seu ritme tranquil. A Darwin podràs gaudir del seu temperat i agradable clima, la seva gastronomia i cultura eclèctiques en festivals, restaurants, parcs tropical i districtes artístics. Canberra, la capital d’Austràlia és un tresor amagat ple d’atraccions nacionals com magnífics monuments i galeries. Per últim, a Alice Springs, rodejat per un desert de sorra vermella que s’estén quilòmetres en totes les direccions, descobriràs l’art i història aborigen.

ayers-rock-587828_1920

I és que 7.686.850 km² de país donen molt de si. És habitual trobar-se a cangurs travessant la carretera, en viu i en directe, i en llibertat, o a coales menjant parsimoniosament les fulles dels eucaliptus. Aquesta mateixa sensació és extrapolable a la seva immensa fauna marina. Degut a la seva quantitat d’animals salvatges, abans d’aparcar feliçment el cotxe o començar a nadar en una platja és imprescindible llegir les senyals amb deteniment per evitar qualsevol mena de sorpresa en forma de cocodril o tauró.

kangaroo-1409660_1920

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s