Romania, un destí de llegenda


Segur que molts de vosaltres us pregunteu què té Romania perquè tanta gent en parli. Alguns dels seus visitants en destaquen la seva natura, omnipresent en quasi tots els seus paisatges, sobretot si ens desplacem al nord del país. D’altres parlen dels seus preciosos pobles que amaguen llegendes misterioses. També hi ha viatgers que els monestirs pintats de Bucovina els hi han robat el cor. I altres que s’impressionen amb la història recent i els contrastos de la capital del país.

Podríem definir a Romania com un país que viu un període d’evolució i en constant canvi. La tardana caiguda del règim de Ceaucescu va provocar que el país trigués més del compte a obrir-se al turisme, i d’aquí prové la seva gran peculiaritat.

Comencem la nostra ruta per la capital del país, Bucarest, coneguda antigament amb el nom de Petit París. Una arquitectura plena de contrastos amb edificis d’estil francès, d’altres de cement comunista o d’estils més contemporanis caracteritzen la ciutat. Un cop la neu de l’hivern es desfà, els carrers empedrats del casc antic  s’omplen dels més joves, els quals prenen les places i terrasses i converteixen Bucarest en una ciutat plena de vida. Una visita imprescindible de la ciutat és l’actual Parlament, antic Palau de Ceaucescu. A través d’aquest colossal edifici, fet únicament amb materials i artesanies romanesos, podrem conèixer la megalomania del seu ex-president comunista.

7557749966_d493c26de6_o

Després de descobrir Bucarest, ens traslladem a Sibiu, ciutat amb estil i una gran oferta d’exposicions i vida nocturna que enlluerna amb els seus laberíntics carrers empedrats i les seves places barroques.

Si seguim el rastre del Dràcula, no podem deixar de visitar Sighisoara, l’encantador poble medieval que sembla sortit d’un conte. En aquest poble va néixer Vlad Tepes, personatge històric amb el que es va inspirar Bram Stocker per escriure el seu llibre més famós.

Amagats entre les vessants dels famosos Carpats, ens trobem amb unes joies històriques: els monestirs pintats de Bucovina, considerats patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Aquests presumeixen amb orgull de la genuïna tradició romana ortodoxa amb pinzellades llatines. Cal fer una menció especial al monestir de Voronet i la coneguda com la “Capella Sixtina de l’Est”.

Manastirea_Moldovita,_detaliu_pictura_exterioara

Per tal de conèixer més a fons la regió dels Carpats, us recomanem que feu una excursió per aquests intensos paisatges de boscos i camps. Dos punts a destacar són les gorges de Bicaz, un espectacular canó natural situat a la zona central dels Carpats, i per altra banda, el Llac Roig, anomenat així pels òxids de ferro que desprèn la muntanya.

Tornant de camí cap a la capital, no podem deixar de destacar el Castell de Bran i el de Peles. El castell de Bran, més conegut com el Castell de Dràcula, es troba a la zona de Transilvània i és un dels més famosos i més ben conservats del món. Aquesta fortalesa medieval construïda el segle XIV per cavallers teutònics manté la seva estètica tètrica gràcies a situar-se sobre d’un turó i estar envoltat per densos boscs i freqüent boira.

El Castell de Peles, antiga residencia d’estiu dels reis, actualment s’usa com a museu gràcies al seu bon estat de conservació. Construït l’època del rei Carlos I de Romania, va ser un dels monuments més importants d’Europa del segle XIX.

Castelul_Peles,_Sinaia_-_Vedere_panoramica

L’última parada abans de tornar a Bucarest és la ciutat de Brasov, una mescla harmònica d’encant tradicional i estil de ciutat moderna. No oblidis passejar per la Strada Sforii, el carrer més estret d’Europa o conèixer l’antiga muralla que protegia la ciutat dels seus enemics.

No ho dubtis, Romania és un destí apassionant i ple de sorpreses pels seus viatgers!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s