La Puglia: Redescobrir què és viure.


La Puglia, la regió italiana situada al taló de la bota d’Itàlia, en una localització privilegiada entre el mar Jònic i el mar Adriàtic, és, sense cap mena de dubte, un autèntic paradís encara desconegut per a molts viatgers experimentats i poc explotat turísticament.

Hi ha qui diu que La Puglia és la nova Toscana, però realment és molt més que això. Quan arribes a La Puglia, tens la sensació que el món s’ha aturat i que realment ha arribat el moment d’apreciar la vida lentament i assaborir-ne cada segon. Sí, definitivament, La Puglia s’ha de gaudir a poc a poc i des de tots els seus contrasts.

Torre_Sant'Andrea

Des del primer moment en què poses els peus en aquesta terra t’has de deixar seduir per la seva exuberant arquitectura barroca, la seva alegre música tradicional, la Tarantella, que envaeix totes les festes populars de la regió, i per seva cuina exquisida, feta amb productes frescos i naturals, com el marisc o la burrata, la millor mozzarella del món que es produeix diàriament en aquest racó de la Mediterrània.

El sol i els paisatges de la regió creen una atmosfera encisadora que fa que sovint La Puglia s’anomeni de forma carinyosa amb el sobrenom de “Mezzogiorno”, “Migdia”. És entre aquests paisatges i entre aquestes costes on neixen poblets petits i tranquils, on és senzill poder-se endinsar i compartir moments amb els seus habitants, vertaders mestres de l’art de viure sense presses.

Alberobello, situat prop de la Vall d’ítria, és una petita joia plena de casetes blanques de sostre gris i punxegut, els trulli, que l’han dut a guanyar-se l’honor de ser Patrimoni de la Humanitat per l’UNESCO.

trulli-1213506

La península de Gargano, una zona muntanyosa, tresor per als amants de la naturalesa, ens recorda sense voler-ho la costa Amalfitana. La península Salentina, al sud-est de la Puglia, famosa pels seus vins i per les seves increïbles platges, ens dóna la oportunitat de redescobrir que és viure. A Salento, s’hi amaguen poblets d’estil grec com Locorotondo, Cisternino o Ostuni, que simplement deixen sense alè a aquell que estigui disposa’t a deixar-se sorprendre per l’inesperat.

Però per si no n’hi hagués prou amb tot això, la Puglia també amaga segles d’història, una història plegada de civilitzacions, que han deixat vestigis extraordinaris com la magnífica muralla de Manduria del segle III a.C,  l’amfiteatre de Lecce o nombrosos castells medievals, com el de Castel del Monte, símbol del poder de la regió durant l’edat mitjana.

castel-del-monte-1215647

Dos parcs naturals, tres àrees marines protegides, onze parcs regionals, disset reserves naturals i set reserves regionals, no fan més que recordar-nos que ens trobem en un lloc que cal saber sentir, olorar, respirar i tastar, i que sí, realment ha arribat el moment de viure, de viure de veritat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s