El Rhin, un riu ple de història


Per molts creuers marítims que hagis provat, quan pugis a dalt d’un creuer fluvial tot serà diferent: el número de passatgers, no més de 130 persones; el servei molt personalitzat; l’ambient completament familiar; la gastronomia exquisida, un buffet deliciós que et farà molt difícil decidir-te i les visites, la majoria d’elles a peu des del mateix vaixell. Es tracta d’una opció de viatge molt còmode, plena de paisatges de vinyes i castells medievals i ciutats encisadores que segur que et farà repetir.

Tot i aquesta visió “panoràmica del recorregut”, res com conèixer a fons cada un dels pobles i ciutats que podem descobrir seguint el curs del riu Rhin, la via fluvial més utilitzada de la Unió Europea. Aquest itinerari es pot fer en els dos sentits, de Colònia a Estrasburg o d’Estrasburg a Colònia. En el nostre cas, realitzarem el nostre relat en el primer sentit, començarem per una ciutat presidida per la seva famosa catedral i acabarem a la capital d’Alsàcia, una ciutat plena de canals i precioses cases d’entramats de fusta.

20151001_130042

Ubicada a la vora del riu Rhin, Colònia, és la quarta ciutat més poblada d’Alemanya. Aquesta ciutat ha estat marcada per la Segona Guerra Mundial, la qual va provocar la destrucció del seu centre històric. La visita comença des del moll on està atracat el nostre vaixell i des d’on podem fer una de les fotografies més famoses de Colònia, la de la ciutat i la seva catedral darrere del pont Hohenzollernbrucke, un dels ponts ferroviaris amb major trànsit a Europa.

De Colònia, la catedral és el seu principal edifici, una construcció històrica d’estil neogòtic, dins de la qual es troben enterrats els Tres Reis Mags. Colònia també és coneguda per l’invent de la colònia i per ser la ciutat on, el segle XVIII, Johann Maria Farina va crear la primera fàbrica d’aromes del món.

20150929_133638 - copia

La segona parada del nostre creuer fluvial és a Bonn, antiga capital d’Alemanya, en la qual encara s’hi conserven forces edificis històrics. A la ciutat també hi trobem la important universitat de la ciutat i la casa natal del famós compositor Ludwig van Beethoven. Una de les curiositats de la ciutat, és que va ser HAns RIegel va crear a BOnn, els famosos ossets de llaminadura Haribo. Si sou molt llaminers, no us podeu perdre la seva botiga.

Tot i que Linz am Rhein (no confondre amb la ciutat austríaca!) sigui una ciutat petita, la seva visita és imprescindible. Cases de colors, carrers empedrats i una història lligada al riu enamoren als seus visitants. Us recomanem seure a menjar un dels seus deliciosos pastissos.

IMG_20150930_231741

Durant el viatge, també podrem gaudir de les vistes de l’afluent del riu, ja que el vaixell ens portarà fins a Koblenz, on es troba “la cantonada d’Alemanya”, lloc on s’uneixen els dos riu: Mosela i Rhin. En aquesta ciutat es troben històrics monuments de diferents estils com el romànic, gòtic i barroc. Al pati de l’Ajuntament, antic col·legi dels jesuïtes, es troba el símbol de la ciutat: el Schängelbrunnen.

La nostra ruta pel Mosela ens portarà fins al poblet medieval de Cochem, situat al peu del majestuós castell imperial de Reichsburg. La bellesa del seu casc històric i les vistes des de el seu castell fan d’aquesta ciutat una de les més visitades de la zona, tant per alemanys com per turistes estrangers.

Tornant al curs del riu Rhin, ens trobem amb la vall de la Loreley envoltada de llegendes del passat. Amb castells als dos costats del riu, el trajecte pel riu fins a Boppard, conegut com “El Rhin romàntic” és una meravella i l’explicació de cada un dels castells, imprescindible.

20151002_180203

La següent parada és a Rüdesheim, ciutat famosa pel cultiu de la vinya. Un dels punts més imprescindible de la ciutat és el carrer Drosselgasse, on es donen cita els amants de vi per degustar el de la regió. Per completar la visita, a través d’un telefèric es pot accedir al Niederwalddenkmal, monument per commemorar la fundació del imperi alemany després de la Guerra Franco-Prusiana. Les vistes sobre el Rhin són impressionants!

El vaixell ens portarà fins a Mainz ( o Magúncia), coneguda per ser la ciutat natal de Gutenberg. La catedral d’aquesta ciutat mereix una visita, ja que, juntament amb les catedrals romàniques de Spira i Worms, constitueix una de les anomenades catedral imperials. El seu museu i estàtua ens recorden l’origen de l’inventor de la impremta. Si voleu fer una passejada, no us podeu perdre el barri dels cirerers, el qual recorda al París d’anys enrere amb algunes cases d’entramats de fusta. I per últim, no us podeu perdre les vidrieres de color blau elèctric de Chagall de la església de St. Stephan.

IMG_20151003_193843

L’últim dia del creuer a Alemanya vam visitar Heildelberg i les seves dues grans joies: el Palau i la Universitat de la ciutat. Gràcies a ser una de les ciutats universitàries més antigues d’Alemanya, la seva Universitat és molt important pel país. Per últim, cal mencionar el Palau de Heildeberg, el qual, no només és el lloc més destacat de la ciutat, sinó la ruïna més famosa del país. Tot i els rajos que hi van impactar encara es conserven les façanes d’alguns dels seus edificis. A més, des del castell, s’obté una vista panoràmica preciosa de la ciutat i del riu Neckar.

Un cop creuem França, la primera ciutat francesa i la última del nostre recorregut és Estrasburg. Una ciutat plena de contrastos entre els moderns edificis de les institucions europees, l’estil neoclàssic del Barri Alemany  i els canal de Le Petit France. Aquest últim es caracteritza pels seus petits carrers, i les cases adornades amb fusta i flors. Aquí és on ens trobem la Catedral de la ciutat, una obra mestra de l’art gòtic.

IMG_20151005_190320

I fins aquí arriba el nostre creuer fluvial del Rhin, un viatge que segur que et sorprendrà!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s