Les ciutats del Nadal! II


Si encara no has decidit què fer pel pròxim Pont de desembre, tenim el pla perfecte: visita els mercats de Nadal d’una ciutat europea.

Ara només has d’escollir un destí; avui et proposem Londres, Brussel·les i Flandes o Nuremberg. Descobreix-les!

LONDRES

El Nadal a Londres és màgic, realment impossible de descriure. No només són els milers de llums que s’encenen, els aparadors il·luminats i decorats, les grans botigues i els fascinants magatzems com Harrods i Selfridges o els mercats. Aquí el Nadal t’enganxa completament i és impossible no emocionar-se com una criatura.

Els mercats més destacables i els purament nadalencs són els de Hyde Park (anomenat Winter Wonderland) i el Cologne Market situat a Southbank s’estenen fins a la riba del riu Tàmesi. A tots dos trobareu artesania, decoracions nadalenques, menjars típics i moltes coses més. A més, els mercats que existeixen durant tot l’any com  Old Spitalfields, Portobello Road (Notting Hill), Camden  i Greenwich market hi posen paradetes nadalenques. També trobem altres mercats nadalencs distribuïts per la ciutat, desde Greenwich, Canary Warf, Tate Modern Galery,Kew Garden fins a Borough Market.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Winter Wonderland al Hyde Park

Al Hyde Park cada Nadal es celebra un mercat de Nadal i una fira gegant amb atraccions, espectacles i una gran pista de gel a l’aire lliure. Hi trobem també el Winter Wonderland que allotja el “Magical Ice Kingdom”, un fantàstic regne gelat on podrem veure més de 500 figures fetes de gel. Una visita que no us podeu perdre!.

Mercat de Southbank

Situat a la riba del riu, està ple de casetes de fusta decorades amb llums i motius nadalencs. Els seus visitants hi trobaran artesanies, decoracions nadalenques i productes típics; no t’oblidis de tastar el típic “mulled wine” (vi calent amb espècies). Al seu costat, hi trobem també el Real Food Christmas Market, dedicat únicament a delícies culinàries.

winter-wonder-land-2-1440923

BRUSEL·LES I FLANDES

Quan s’acosta Nadal totes les ciutats belgues comencen a preparar-se minuciosament per mostrar la seva millor cara. Edificis, façanes, carrers i places s’engalanen amb milers de llumetes de colors i motius nadalencs.

Brussel·les: El mercat de Nadal de Brussel·les es considera un dels més originals d’Europa i canvia  l’skyline de la ciutat amb una enorme “nòria” de 55 metres d’alçada. S’estén des de la Grand Place fins al a Plaça de Santa Caterina amb més de 205 casetes de fusta.


atomium-1226798

Amberes: Trobarem el mercat al voltant de la Grote Markt, amb la catedral gòtica, l’ajuntament i els edificis gremials de fons. Hi ha casetes d’artesania nadalenca i productes típics i una pista de patinatge sobre gel. A la Groenplaats, hi ha una espectacular carpa de miralls que sorprèn a tots els visitants.

Brujas: El mercat de Nadal el trobarem situat a la Simon Stevinplein i a la Grote Mark, on també hi ha la pista de patinatge. El que és realment singular és el Festival d’Escultures de Gel i Neu que es celebra a la plaça de l’estació de trens.

Gant: A més del tradicional mercat nadalenc que es celebra a la Plaça de Sant Bavon, Gant ofereix un munt d’activitats que anomenen “Somnis d’Hivern”, com una pista de patinatge o atraccions de fira.

Lovaina: La ciutat universitària i cervesera de Flandes s’engala amb l’arribada del Nadal. Les seves places Ladeuzeplein i Hooverplein, situades a ple centre, s’omplen amb petites construccions rústiques en les que es ven artesania i delícies gastronòmiques.

sunset-in-brussels-1560016

NUREMBERG i ROTHENBURG AB DER TAUBER

Nuremberg pot presumir de comptar amb el Mercat de Nadal, amb alemany Christkindlesmarkt, més famós del món, amb una tradició de gairebé 4 segles. Amb una decoració màgica i innumerables paradetes permeten al visitant trobar qualsevol tipus de producte artesanal nadalenc i tot tipus de productes gastronòmics típics de la regió, com les “lebkuchen” (galetes de Nadal) o el pa d’espècies, les salsitxes bratwurstt a la parrilla o el famós  glühwein, vi calient. I pels més petits, hi ha un munt d’atraccions infantils i la visita del Pare Noel és imprescindible.

El centre històric de Nuremberg compta amb una gran zona peatonal que, durant aquests dies,  es troba completament decorada amb llums i motius nadalencs. El meravellós “camí de Betlem” uneix la Plaça de l’Ajuntament (Rathausplatz) i el Mercat Christkindlesmarkt, i hi trobarem paradetes de productes nadalencs de diferents ciutats d’Europa agermanades amb Nuremberg.

Us recomanem també una visita al mercat de Nadal de Roherburg: “Reiterlesmarkt”.  Cada any aquesta ciutat medieval es converteix en un poble que sembla que hagi sortit d’un conte de fades. Hi trobarem paradetes d’especialitats gastronòmiques nadalenques i d’artesanies i podrem gaudir de múltiples actes culturals al carrer com música i actuacions.

nuremberg-night-sykline-1215251

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s