Les ciutats del Nadal!


La tradició dels Mercats de Nadal és originària d’Alemanya i Alsàcia i, a partir dels anys 90 es va anar estenent a través de tota Europa. En trobem gairebé a totes les ciutats europees, tot i que a cada una d’elles té el seu estil propi.

PARÍS

Quan el Nadal arriba a la ciutat de la llum, ens trobem amb Mercats Nadalencs en tots els seus racons, des de la Place Saint-Germain-des-Prés fins a la Place de la Nation passant per l’Avinguda dels Champs-Elysées i la Place du Trocadéro, tot pensat perquè els visitants puguin passejar i gaudir de l’ambient nadalenc. A les casetes de fusta hi trobem tota mena de decoracions nadalenques, productes regionals, artesanies… Us recomanem provar el vi calent, el té de Nadal o el pa d’espècies. Una altra especialitat de la ciutat molt adient per aquestes dates són les delicioses crêpes i no us podeu perdre les de xocolata calenta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mercat dels Champs Elysées

El mercat s’estén al llarg de l’avinguda, amb petites cabanes de fusta fins a la Place de la Concorde on s’hi instal·la una preciosa “noria”. Hi trobarem sobretot artesania local i productes culinaris tradicionals.

Mercat de la Défense

Aquest mercat és un dels més pintorescos i el més gran que s’organitza a París. A més, d’artesania nadalenca hi trobem regals diversos i especialitats culinàries nadalenques.

Mercat de Trocadero

El mercat nadalenc de Trocadéro és un dels més especials perque té com a teló de fons la Torre Eiffel; tot i no ser dels més grans, l’entorn és únic. Al costat del mercat s’instal·la també una pista per patinar sobre gel i un arbre de nadal gegant. No us el podeu perdre!

NÀPOLS

Tant si us agraden molt les decoracions nadalenques com si no, hi ha un lloc al món que mereix ser visitat durant el mes de Desembre, el carrer San Gregorio Armero de Nàpols.

amalfi-coast-1619982

Un carreró estret del centre de Nàpols que està completament farcit de botiguetes. Al Nadal, el carrer es divideix amb dues tanques per poder organitzar la munió de gent que puja i baixa amb calma fent compres. A cada botigueta, trobem milers de figuretes tallades allà mateix per artesans italians que treballen durant tot l’any per poder crear el pessebre més original. Hi trobem una mica de tot, des dels típics pinotxos italians fins a caricatures de polítics o pizzaiolos portant pizzes d’ofrenes al Nen Jesús.  És un mercat únic, molt original i ben diferent dels de centre-europa.

Després cal passejar pel centre històric de Nàpols on trepitjarem un dels llocs amb més història de la ciutat, els carrers que encara sobreviuen a l’antic “Decumano”, l’antiga ciutat grega.

ALSÀCIA

A l’Alsàcia , la regió més petita de França, és on la tradició dels Mercats Nadalencs és més emocionant i real.

Entre els mercats d’Alsàcia més bonics està el d’Estrasburg, el més antic de tota França, que data de 1570 i que l’any passat va ser escollit el “Millor Mercat de Nadal d’Europa”.  L’èxit del mercat nadalenc d’Estrasburg és degut a l’equilibri entre la tradició i la recerca permanent de novetats. Compta amb més de 300 casetes de fusta distribuïdes en 11 emplaçaments (tots accessibles a peu) i un gran avet de 30 metres. Hi trobareu tot tipus d’elements decoratius nadalencs i un munt de parades amb productes típics de l’Alsàcia.

christmas-in-alsace-1382613

El mercat de Colmar també es mereix una visita. El centre històric de Colmar s’engalana i s’il·lumina com un conte de fades. Per tot arreu es veuen branques d’avet i de grèvol decorades amb quatre espelmes que simbolitzen les quatre setmanes que falten per arribar a Nadal i segons la tradició protegeixen dels maleficis. Val la pena visitar la ciutat antiga de Colmar, molt ben conservada. Trobarem edificis d’estil gòtic alemany i primer renaixement, i moltes esglésies, museus…. que en aquesta época es veuen encara més boniques amb les il·luminacions nadalenques. Cada any els habitants de Colmar participen en un concurs de decoracions nadalenques. Et recomanem assaborir un “bredle” a l’anís amb un gotet de vi calent amb taronja i canyella.

Al cor de la ciutat antiga de Mulhouse trobarem un bonic mercat de Nadal envoltat d’il·luminacions. Té unes 80 casetes de fusta on, a més d’artesanies i decoracions nadalenques, hi trobarem  gran varietat de teixits d’inspiració nadalenca. Al centre la plaça de la Reunió s’aixeca una espectacular “noria” des de la que es poden veure tots els carrers de Mulhouse il·luminats.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s