5 dies a… Nova York


Sabem que podríem passar mesos i mesos a Nova York i encara podríem descobrir algun racó que ens sorprendria de la ciutat; però, tot i que creieu que amb 5 dies no us dóna temps de veure-ho tot, no és cert, us proposem la millor solució: un itinerari exprés per veure-ho tot, o gairebé tot. Tan sols haureu de conscienciar-vos d’una cosa, que durant 5 dies caminareu molt, ja que a peu és la millor manera de conèixer una ciutat.

Des del frondós Central Park a les llums del Times Square i de les concorregudes botigues de Chinatown a l’illa de l’Estàtua de la llibertat, us adonareu que Nova York té una gran virtut, i és que sense haver-la trepitjat mai, et fa l’efecte que ja la coneixes.

new-york-1572527

Els contrastos són la tònica general d’aquesta ciutat, en la qual pots passar, en un mateix dia, d’escoltar una missa gospel a Harlem, gaudir d’un passeig pels barris més hipsters com Brooklyn, Nolita o Tribeca, passejar pel Bronx, somiar amb les vitrines de Tifanny’s, o perdre’s pels carrers de llambordes de Dumbo a contemplar l’espectacular skyline de Manhattan.

Cada barri de Nova York és un món a part amb “tribus” urbanes tan diferents com les de Little Italy o Chinatown. A més, la ciutat disposa d’una moguda vida cultural cada dia de la setmana i totes les hores del dia; tant et pots deixar caure un dijous per una exposició de Chelsea o el Meatpacking District com recórrer museus imprescindibles com el MoMA o el Metropolitan.

chinatown-1472774

Si compteu amb pocs dies, el vol directe és una opció molt recomanable per desplaçar-vos a Nova York. Companyies com a Delta Airlines, KLM o American Airlines disposen de vols diaris des de Barcelona i Madrid.

Durant les hores de vol, us recomanem que us feu amb un mapa de la ciutat per situar els llocs a visitar, el vostre allotjament i fer-vos una idea de les distàncies. Orientar-se per Manhattan és fàcil, però és millor disposar d’una referència abans d’arribar. Els carrers van en horitzontal, les avingudes en vertical, i en la seva majoria tenen nom numèric.

El primer dia,  al arribar a Nova York, el primer que heu de fer, després de deixar les maletes a l’hotel, és sortir a fer una passejada i “empapar-vos” del moviment que es viu als seus carrers, conèixer als seus habitants i la seva forma de viure. Al principi, allò que impacta més de la ciutat és el soroll dels cotxes i les llums als carrers durant les 24 hores del dia. Però només necessitareu dues hores per acostumar-vos al vertiginós ritme de Nova York.

new-york-city-1447202-1279x852

A causa dels alts preus dels hotels a Manhattan, Brooklyn és una bona opció per allotjar-se. Tranquil·litat, una atmosfera jove i creativa i unes vistes espectaculars de Manhattan són els grans atractius d’aquest barri.

El segon dia a Nova York comença, en realitat, la nostra aventura a “La Gran Manzana”. Toca aixecar-se ben d’hora i començar la jornada al sud de Manhattan: La zona zero, on abans es trobava el World Trade Center, serà el vostre punt de partida per recordar els que eren els gratacels més alts de la ciutat. Al costat d’aquesta zona es troba Wall Street, amb el seu mític toro i la borsa més famosa del món. A la punta de Mahnattan us trobareu amb Battery Park, l’enorme parc des d’on podreu contemplar l’estàtua de la llibertat, un regal dels francesos que simbolitza l’amistat entre les dues nacions.

liberty-1313963

Pujant una de les grans avingudes de la ciutat, arribareu als dos barris més multiculturals de Manhattan: Chinatown i Little Italy. Sembla com si estiguéssim a Pequín i Roma! En aquestes zones podreu degustar des del millor ànec lacat fins als més exquisits gelats italians. Si la vostra intenció és trobar falsificacions de qualsevol marca de rellotge o bossa, Canal Street és el vostre carrer. Les seves petites botigues repletes d’objectes us traslladeran als mercats ambulants de Xina.

El tercer dia a la ciutat el podreu dedicar a la part alta de Manhattan i la vostra ruta anirà des de Central Park fins a un dels miradors de Nova York, Top of the rock. L’anomenat pulmó de Nova York vertebra la ciutat i s’ha convertit en un parc en el qual caben tot tipus d’activitats: des de concerts de jazz, running en grup, festes d’aniversari fins a concursos de skaters. Un oasi enmig d’una ciutat caòtica. Un dels punts més emblemàtics de Central Park és l’homenatge a John Lennon. Una vegada hàgiu passejat pel parc, heu de dirigir-vos a Midtown, on es troben les seves grans avingudes: Broadway, Park Ave, la Cinquena Avinguda i times Square, amb els seus enormes centres comercials. Si sou uns apassionats dels musicals, a Nova York els teniu tots. Feu-vos amb la vostra entrada i viviu una experiència irrepetible.

top-of-the-rock-nyc-1220290

Quan el sol cau a Nova York és el millor moment per pujar a un mirador i veure com es fa de nit. Us recomanem Top of the Rock, pel seu preu i les seves vistes al Empire State.

El quart dia de viatge seguirem a Midtown, on recorrerem High Line, un parc urbà elevat i construït sobre una antiga línia de ferrocarril de Nova York. Aquest recorregut panoràmic ens portarà fins al Chelsea Market, lloc perfecte per fer algunes compres gastronòmiques. Més tard, podreu passejar pels barris de Greenwich Village i Village, que gràcies als seus carrers plens d’arbres i de boniques cases baixes, bars, restaurants, tendes interessants, universitats, molta història i, sobretot, moltíssima vida als carrers, s’han convertit als barris de moda a la ciutat.

street-in-new-york-1446746

L’últim dia a la ciutat podeu descobrir els barris que envolten Manhattan. Durant el vostre recorregut podreu conèixer la diversitat de Queens, creuar el pont de Brooklyn (no oblideu fer-ho perquè dóna sort) i visitar l’estadi dels Yankees en el Bronx. No ens podem oblidar de Harlem i les seves misses gospel. No dubteu a agafar un metre i traslladar-vos a aquest barri del nord de Nova York un diumenge per gaudir de les seves misses.

Què? No us ho crèieu, veritat? Doncs sí, ho hem fet: 5 dies i hem descobert Nova York.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s