Ja has provat un creuer fluvial?


El creuer fluvial és una de les millors maneres de gaudir d’unes vacances pels que voleu fer un circuit cultural però no us ve de gust passar masses hores en un autocar. És la combinació ideal de cultura i oci, amb temps per descansar, tenint en compte que el paisatge durant el recorregut i les visites A cada port són el punt fort del viatge.

france_river_cruise

El primer que heu de saber és que els creuers marítims i els creuers fluvials són totalment diferents. Les principals diferències són:

  • La mida del vaixell; normalment els vaixells fluvials tenen una capacitat de entre 120-200 passatgers, cosa que proporciona un ambient molt familiar a bord. Mentre que els vaixells marítims poden arribar fins a més de 3.000 passatgers a bord.
  • En els creuers fluvials normalment el vaixell està parat a port durant la nit i les sortides solen ser aviat al matí per gaudir del paisatge i de les visites previstes. Els creuers marítims acostumen a navegar durant la nit, ja que les distàncies recorregudes solen ser més llargues.
  • Les instal·lacions i els serveis dels creuers fluvials són més limitades que en els creuers marítims. El punt fort són les visites o excursions, el recorregut i el paisatge durant la navegació.
  • Als creuers fluvials només hi ha un torn de menjar a diferència dels creuers marítims.
  • Hi ha animació a bord d’ambient informal

Barco.666

Un aspecte que cal destacar és la qualitat dels àpats en els creuers fluvials, amb gran protagonisme dels aliments frescos, ja que durant el recorregut el vaixell s’abasteix diverses vegades. El servei d’esmorzar és sempre buffet i els dinars i sopars combinen buffet i menús.  Hi ha una atenció molt personalitzada en el cas d’al·lèrgies o intoleràncies alimentàries, procurant que tots els passatgers gaudeixin al màxim de la gastronomia. També és remarcable que els vaixells fluvials compten amb guies i animadors propis que s’allotgen al vaixell i estan permanentment a disposició dels passatgers. Normalment les visites es realitzen amb auriculars gratuïts perquè tothom pugui seguir les explicacions dels guies al seu ritme.

Respecte a l’idioma que s’utilitza a bord, aquest depèn de la companyia de vaixells. En el cas de creuers organitzats per Politours River Cruises, l’idioma a bord és el castellà i totes les activitats estan pensades per al públic de parla hispana.

Trobareu bons creuers fluvials per a tot el món. Si ens centrem en el continent europeu, destaquem:

  • Centre-Europa: Pel Rin, Danubi, Mosela, Mosa i Escalda són els creuers que tenen més demanda. Els seus atractius són el paisatge, la història, la cultura, l’art i la gastronomia.
  • Europa de l’Est: Volga i Dniéper, el creuer per Rússia s’ha convertit en un dels creuers fluvials clàssics
  • Sud d’Europa: Duero, Gualquivir, ven a prop però amb paisatges bellíssims
  • França: Sena, Roine, uns dels recorreguts fluvials més bonics d’Europa.

Viking-River-Cruises-anunciA-sus-cruceros-para-2013

Us animem a viure l’experiència, ja que el 75 % dels viatgers que fan un creuer fluvial repeteixen l’experiència en menys de dos anys. Si teniu algun dubte, estem a la vostre disposició.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s