Els 5 destins més culturals d’Europa – Part I


Ja falten pocs dies perquè comenci l’estiu i ara és un bon moment per començar a planejar les teves vacances. Si ets un amant de la història i la cultura, et recomanem que dediquis uns dies a descubrir aquestes destinacions europees. Fes les maltes i endinsa’t en un viatge cultural per Holanda i Bèlgica, Romania, Budapest i Praga, Sicília o Grècia.

HOLANDA I BÈLGICA

Totes les ciutats i pobles que formen els Països Baixos es mereixen, sens dubte, una visita i ens donen moltes raons per fer-ho: els canals i els castells de Bruges i Gant, la formalitat de Brussel·les, les bicicletes d’Amsterdam, la vitalitat d’Utrecht i el romanticisme de Maastricht. Els paisatges d’Holanda estan marcat per l’aigua, la qual ha marcat el caràcter de la seva gent. Bèlgica és única per la seva gran quantitat de cerveses, es pot gaudir d’una ruta per tastar totes les seves varietats. A l’estiu, la vida en aquests països es trasllada al carrer i per això, val la pena passejar i gaudir-ne.

amsterdam

ROMANIA

Romania es reivindica com un destí encantador i amb un gran potencial a Europa de l’Est. Un país que heu de visitar el més aviat possible, ja que està canviant a un ritme molt ràpid i ara és un bon moment per trobar bons preus amb serveis de bon nivell.  Oblideu-vos dels tòpics que envolten a la regió i descobriu un país divers amb una gran riquesa paisatgística i cultural. Hi ha dos llocs que no us heu de perdre: El Castell de Peles a Sinaia i el Parlament de Bucarest. El Parlament de la capital és únic, el segon edifici més gran després del Pentàgon de Washington i és la prova de la megalomania d’un dictador, la seva opulència és espectacular.

peles

SICÍLIA

Aquesta illa enamora a tots els seus visitants.  Us sorprendrà per la seva exuberant natura, el ric patrimoni arquitectònic i cultural i sobretot per la seva gastronomia.  És obligat recórrer algun dels mercats de l’illa; els seus colors, olors i gaudir en directe l’essència del caràcter sicilià us impactarà. No podeu marxar de Sicília sense haver tastat els seus magnífics plats de pasta siciliana. En molts d’ells, l’albergínia és la principal protagonista com a la caponata, la pasta allà Norma i la parmesana.  Tampoc us oblideu de tastar el seu magnífic peix com la tonyina, peix espasa, lluç,… i els famosos pastissos sicilians i els canolis. A més d’una exquisida gastronomia, Sicília és ple de paratges idíl·lics amb volcans com Stromboli i Etna, que gràcies a les seves erupcions s’han creat paisatges espectaculars.  A l’estiu hi fa calor, però tot el què hi trobareu us compensarà amb escreix.

Sicilia

La setmana que ve no us perdeu les dues últimes destinacions culturals d’Europa per aquest estiu.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s