El Sud-est asiàtic més autèntic


Indonèsia? Per a molts un gran desconegut, però per a d’altres un país fascinant, ple de cultures i tradicions mil·lenàries. Descobreix aquest país de la mà del nostre corresponsal a l’Arxipèlag, el Josep, un català establert a Indonèsia des de fa molts anys.

  • Indonèsia és coneguda principalment per la regió de Bali. Però, si la deixem de banda, com definiries aquest país? Què ens podrem trobar a Indonèsia?

Indonesia es sobretot exotisme, i molta diversitat a tots els nivells de fauna, paisatge, cultures ..al ser un país tant gran i format per illes, s´han format multitud de paisatges, i ètnies diferents. En resum Indonèsia són molts viatges dins d’un sol destí.

  • Quina és la teva regió preferida d’Indonèsia? Perquè?

És difícil escollir un lloc i illa, tot el país té racons increïbles, a mi m’agraden els espais oberts i la natura, i les meves illes favorites són Papua i Sulawesi.

  • Un regió que desperta una gran curiositat és Tana Toraja. ¿Què fa tan especial a aquesta regió? ¿Quines són les seves tradicions més conegudes?

Tana Toraja és conegut per la seva cultura animista, i les cerimònies funeràries, però és més que això, és un racó perdut al mig de l’illa de Sulawesi que té un paisatge espectacular. També és dels pocs llocs al món que  el viatger pot veure que és autèntic, no es fa res de cara al turisme. El viatger  s’endinsa dintre de una cultura molt diferent de manera natural.

sulawesi

  • Per a aquells viatgers que ja han visitat algun país de Sud-est asiàtic, quina cosa especial i única ens aportarà la visita a Indonèsia?

Jo diria que és el país més bonic de la regió, al ser tant gran està menys poblat que la resta de països veïns, i això fa que es mantingui ben conservat en quant a natura. A part la població local és molt amable i sempre deixa un bon record al viatger.

  • A través del nostre recorregut, quines ciutats o llocs podrem visitar?

Visitarem les ciutats de Yogyakarta a Java amb els seus temples, un d’ells el més important de tot el sud-est d’Àsia. Veurem els paratges i ètnies de la remota Sulawesi, i al final visitarem Bali, la més coneguda de tot l’Arxipèlag, però única pel que fa a religió hindú i paratges exòtics.

yojyakarta3

  • Recomanaries Indonèsia a tot tipus de viatgers? Es tracta d’un viatge per a persones especialment aventureres?

El país dóna per fer qualsevol tipus d’aventura, però també és un viatge còmode, es pot dormir en hotels bons i menjar bé. És un viatge exòtic i autèntic però que té un bon nivell de comoditat. Es apte per a tothom.

  • A molts els hi espanta la gastronomia asiàtica per les seves picants espècies i forts sabors. Amb quin tipus de gastronomia ens trobarem durant el nostre viatge a Indonèsia?

Depèn de la illa, a Java i Bali hi ha tot tipus de menjar, asiàtic  i  internacional. A Sulawesi el menjar serà Indonesi. És un menjar basat en arròs, fideus , pollastre, peix i verdures. El menja és molt bo, però no tant vvariat com el mediterrani.

  • Indonèsia el mes d’agost, quines temperatures tindrem? Molta humitat? Què no ens podem oblidar de portar a la maleta?

La temperatura serà de 25 a 30 Graus, fa calor, es humit ,però no en excés. Roba d´estiu còmode. No cal roba d´abric. Es recomana calcat còmode per un clima càlid.

besakih

  • Quina moneda usen a Indonèsia? Quina moneda és millor usar al país?

El país funciona amb Moneda coneguda com a Rupia Indonèsia, cal canviar al arribar al País Euros a Rupies. Tot es paga en rupies, menjars, begudes, regals…

  • Com descobriries Indonèsia amb poques paraules?

Exòtic, autèntic, paratges increïbles.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s