Holanda i Bèlgica: dos petits secrets


Promoviatges t’ofereix la possibilitat de visitar Holanda i Bèlgica aquest estiu amb autocar des de Catalunya. Totes les ciutats i pobles que formen els Països Baixos es mereixen, sens dubte, una visita i ens donen moltes raons per fer-ho: els canals i els castells de Bruges i Gant, la formalitat de Brussel·les, les bicicletes d’Amsterdam, la vitalitat d’Utrecht, el romanticisme de Maastricht i el Gran Ducat de Luxemburg. Descobreix més sobre aquests dos països a travès de la interessant entrevista que li hem fet al nostre guia, el Gerard Paul Sluis.

 • Per a quines raons els nostres viatgers han d’escollir Holanda i Bèlgica aquest estiu?

Primer de tot perquè els clients coneixeran aquests 2 països a través dels ulls de dos guies especialistes natius (locals) oficials del país i segon, són 2 països ben diferents i únics al món per la seva diversitat, cultura, idiomes, arquitectura i van ser construïts pel mateix poble, perquè Déu es va descuidar d’ells. Més motius, impossible!  

Canal. Amsterdam. Netherland

 • Què tenen Holanda i Bèlgica que fa únics aquests dos països veïns? 

La seva integració a Europa, líders del Benelux, la seva amabilitat i un nivell de vida extraordinari, gràcies al seu passat.

 • Amb quins pobles i ciutats ens trobarem durant el nostre recorregut?

Luxemburg, Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Volendam, Marken, Zaanse Schans, La Haya, Delft, Brussel-les, Gant i Brujas i Nancy.

volendam

 • Si fessin quedar-te amb un únic lloc entre tots els que visitem, quin escolliries?

És difícil de dir. Tots els llocs són ben diferents en quant a la vida, arquitectura, costums, religió i urbanització. Tots tenen el seu encant..

 • Perquè l’autocar és el millor transport per visitar Holanda i Bèlgica? La distància des de Barcelona amb autocar és molt pesada?

No es fa gens pesat, perquè farem parades (tècniques i de visita cultural) pel camí i quan arribem el 2º dia a la part Nort de França, ja entrem al territori el que havia sigut els Països Baixos de l’època històrica i ja anirem per feina.

 •  Quines parades farem dins de l’itinerari?

Montelimar, Beaune, Luxemburg, Maastricht, Holanda (6 ciutats), Bèlgica (3 ciutats), Nancy, Llió i Nîmes. 

 • Quin clima ens espera a Holanda i Bèlgica pels mesos de juny, juliol, agost i setembre?

Temperatures suaus entre 15 – 23ºC, amb matins fresques al juny i setembre. Possibilitat d’un plugim sempre hi ha.

bruselas2

 • Què no ens podem deixar de portar a la maleta?

Paraïgues, sabates còmodes per caminar i una dosis d’humor i mentalitat oberta.

 • Com que estan dins de l’Euro, per la moneda no caldrà patir. Però ens podries orientar sobre el nivell de preus d’un refresc o un souvenir?

Tés/cafés: 2,50 euros-Refresc: 2,50 euros-Cerveça: 2,25 euros-Una copa de vi: 3,50/4,- euros. Souvenirs: és relatiu: hi ha detalls petits des de 2,- euros fins ……un diamant. Pensa que un sopar de 3 plats a un restaurant mitjà – bo amb una copa de vi pot costar entre 40 – 45,- euros per cap!!

 • Holanda i Bèlgica no són massa conegut per la seva gastronomia. Amb quins dels seu plats típics et quedaries?

*Poffertjes (uns mini creps fargits amb mantèga i sucre glacé) *Sopes (lentilles, tomàquet) *Saté (un pintxo de carn amb salsa de cacuets) *Pastis de poma amb nata *Peix cru

dutch-pancakes-12

 • Holanda i Bèlgica diuen que són molt experts en xocolata i cervesa. És del tot cert aquest estereotip?

No és de tot cert. Més aviat hem de pensar en formatges, les tulipes, els esclops, els diamants, la ceràmica blava de Delft i evidenment una selecció de més de 400 tipus de cerveses diferents (Bèlgica). No són països de vins, són cars i no sempre bons.

 • Per a quin tipus de viatger recomanaries aquest viatge?

Per a tothom i tots els gustos. Amants de l’arquitectura, de l’art (Amsterdam té més de 700 museus i monuments), folclore, obres d’enginyeria…

 • Com definiries Holanda i Bèlgica amb poques paraules?

Són 2 països molt semblants, però diferents en quant a la cultura, idioma, religió i infraestructura. Tècnicament i arquitectònicament únics al món. La seva tolerància i llibertat cares a altres cultures i religions, que hi conviuen des de fa segles de manera pacífica – dins d’un territori relativament petit (una mica més gran que Catalunya) – fan que aquests dos països petits són molt grans en moltes coses!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s