L’aurora, a 100 quilòmetres


L’aurora boreal ha estat sempre objecte de fascinació per als noruecs, ja sigui en relació amb mites antics o per motius científics. I aquesta és la raó per la qual a molts noruecs els hi agrada considerar que l’aurora boreal és noruega. Tot i que l’aurora boreal es pot observar des de diferents països, la gran accessibilitat i les òptimes condicions del nord de Noruega fan d’aquesta zona una de les millors de la Terra per contemplar-la.aurores

Moltes llegendes ens expliquen l’origen de les aurores boreals; una llegenda vikinga relaciona les aurores amb els reflexos dels escuts de les guerreres valquíries; els Sami les han associat amb el so. Una altra llegenda escandinava explica que l’aurora boreal era causada pels grans bancs d’arengs que botaven al cel. Tot i aquests mites, una explicació científica dóna sentit a aquest fenomen, el Sol és el responsable de la formació de les aurores.

Si vols ser un dels privilegiats de poder gaudir d’aquest espectacle de la naturalesa, et recomanem que visitis Noruega durant els mesos d’octubre, febrer o març. Durant aquests dos últims mesos, els dies es fan més llargs i es poden veure paisatges nevats de dia i caçar les aurores a la nit. Posa tots els teus sentits des de les 6 de la tarda a la 1 de la matinada, són les hores idònies per veure les aurores boreals.lofoten2

Tot i aquestes indicacions, la naturalesa és imprevisible i mai ens podem confiar de les previsions. Recorda que com més temps t’esperis, més possibilitats tindràs de veure una aurora boreal.

Teòricament es poden veure aurores a tot Noruega, però els millors llocs es troben a sobre del Cercle Polar Àrtic al Nord de Noruega. Les Illes Lofoten són conegudes per la seva excel·lent pesca, petites aldees i els safaris de fauna.

Tromsø, la capital àrtica, és una animada, humorística i preciosa ciutat plena de cultura i historia i rodejada d’un marc incomparable: muntanyes, fiords i illes. Tromsø es troba entre els millors racons de la Terra per observar les aurores boreals, amb tota la comoditat de la vida urbana combinada amb latromso naturalesa més salvatge.

El temps a Noruega és un factor clau; a l’hivern, la majoria de la superfície del país es transforma en un paradís cobert de neu. Les temperatures poden baixar fins als -40ºC a les regions de Finnmark, Laponia, Troms, Trøndelag i a l’Est de Noruega; tot i que no tots els anys s’arriben a aquestes temperatures.

En comparació amb l’interior, a les zones costaneres l’hivern és més suau. No obstant això, presenten molts dies ennuvolats amb fortes pluges i vendavals.

Pels amants de la naturalesa més sorprenent, Noruega és el destí perfecte. Les aurores boreals, els animals polars i els Sami faran que t’enamoris d’aquesta regió àtica i que vulguis tornar-hi.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s