El Marroc: on el sol es pon


Des de l’àrid desert del Grand Erg Chebbi fins a la intensa ciutat de Marrakech, el Marroc és un país extraordinàriament ric i divers. fezEnmig d’aquest contrast ens trobem amb l’Atlas, la “columna vertebral” que divideix Marroc en dues parts: les grans metròpolis del nord i els deserts del sud.

Fez i Marrakech, les dues principals ciutats imperials del país mostren la seva faceta més moderna, sense deixar enrere les històriques tradicions que conserven.

Muralles, palaus, mesquites i madrasses testifiquen el gloriós passat de Fez. La capital intel·lectual del país es troba dividida en tres parts que reflecteixen la seva història: Fez el Bali, la ciutat Vella; Fez el Jedid, edificada el segle XIII i, per últim, la Ciutat Nova, construïda pels francesos. medina fez

Una de les visites més interessants de Fez és la dels curtidors i tintorers amb desenes de fosses plenes de productes químics de diferents colors y olors molt peculiars.

La Medina de Fez, declarada patrimoni de la Humanitat, és considerada la més complicada i laberíntica de tot el país i per tant, és important conèixer bé el terreny per no perdre’s i poder arribar al Palau reial.

Marrakech, la segona ciutat imperial i una de les preferides pels turistes, compta amb 19 quilòmetres de muralla.marrakech fna La seva curiosa tonalitat, gràcies al color argila, li dóna un encant especial que fa que la seva visita sigui imprescindible.

El cor de la ciutat de Marrakeck és, sens dubte, la plaça Jemma el Fna, punt de trobada dels seus habitants, on es donen cita tot tipus de personatges com els encantadors de serps, dansaires, dentistes, venedors de sucs de fuita, acròbates, mestres, escriptors de cartes… un infinit número d’activitats i persones que s’ajunten i la plaça i els seus carrerons es va abarrotant segons va arribant la nit. Al pondre’s el sol, la festa arriba a la plaça i es converteix en el millor lloc de la ciutat per degustar els típics pinxos moruns i escoltar el so dels tambors. Moments màgics que cap visitant oblida.

Però Marrakech és molt més que la plaça Jemma el Fna, la mesquita de la Koutoubia, amb un minaret que va servir com a model per a la Giralda de Sevilla i el Palau de Bahia, traduït com a “la més maca”, amb més de 80.000 metres quadrats de jardins i habitacions que mereixen una visita.mezquita-de-casablanca

No podíem deixar de parlar d’un dels temples més impressionants del Marroc, la mesquita de Casablanca, el més alt del món i el segon més gran.

Fugint de les grans ciutats, ens desplacem fins als seus deserts, els quals aporten la part més mística del viatge.

El més popular és el desert del Grand Erg Chebbi, que ofereix unes sensacions úniques al viatger. Podràs escollir entre dormir sota un cel estrellat, a una típica haima, recórrer les immenses dunes o sentir el silenci de la nit; però quan es pon el sol, el desert regala al viatger algunes de les escenes naturals més delicioses del planeta.???????????????????????????????????????

Si voleu visitar el més solitari, us haureu de desplaçar al desert “Ers Ouzima”, el qual anys enrere s’anomenava la “Ruta Prohibida”.

No és cap descobriment que el Marroc ho té quasi tot per a ser el destí perfecte: cultura, història, arquitectura, desert, exotisme i unes platges impressionants: més de 3.500 quilòmetres de costa des de la frontera amb Algèria, al Mediterrani, fins a on el Sàhara s’acosta a l’oceà Atlàntic i totes a un pas, només creuant l’Estret.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s