Els mercats de la il·lusió


Tot i les baixes temperatures, el desembre pot ser un mes perfecte per visitar les principals ciutats europees. Com no podria ser d’una altra manera, les ciutats s’omplen de llums i colors amb l’arribada dels mercats de Nadal i els seus habitants surten a gaudir d’una de les festes més importants de l’any. Alguns d’aquests mercats han adquirit amb el temps un renom internacional i s’han convertit en una de les atraccions turístiques de la temporada. Decidir-se pel millor no és fàcil, ja que tots tenen un encant únic i especial.

Praga

La capital txeca compta amb el que possiblement és el mercat de Nadal més romàntic d’Europa gràcies als seus edificis de conte, les seves torres antigues i els seus ponts medievals. Els carrers del centre de la ciutat s’omplen de petits mercats però és a la Plaça Vella (Staromestske namesti) i a la plaça de Wenceslau (Vaclavske namesti) on es troben els mercats més espectaculars de la ciutat.ChristmasMarketJena (1)

Adornaments de palla, decoració nadalenca, joies fetes a mà, articles de cristall i joguines de fusta són només algunes de les peces que es poden comprar. També val la pena degustar les especialitats que s’elaboren a Praga com les salsitxes, panotxes de blat de moro o castanyes, el vi calent, o el popular grog (té amb rom).

Brussel·les

El mercat de Nadal de Brussel·les s’estén durant 2 quilòmetres, des de la Grand Place fins a la plaça de Santa Catalina, i més de 250 botiguetes de fusta ofereixen artesania i tot tipus de productes d’alimentació. No podeu deixar de degustar l’exquisida xocolata belga, un dels productes més desitjats i populars del país.

Estrasburg

L’encant del mercat de Nadal de la ciutat francesa d’Estrasburg resideix en la seva llarga història perquè data del 1570. Eestrasburgl Christkindelsmärik, el més important de la ciutat, s’organitza a la plaça de la Catedral i la influència alemanya és evident en les especialitats gastronòmiques que es poden comprar: brètzels, pastissos, vi calent i altres productes típics alsacians. A més dels mercats, els visitants de la zona poden gaudir de diferents esdeveniments que la ciutat organitza per celebrar aquestes dates.

Els mercats de Nadal, una oportunitat perfecta per descobrir l’altra cara de les ciutats europees.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s