Nova York: un viatge imprescindible


El cinema, la televisió i la literatura han convertit a Nova York en un gran mite i a tots ens dóna la sensació que ja coneixem a la ciutat dels gratacels abans d’haver-la trepitjat. Nova York no descansa i des de Central Park,4 Times Square, Chinatown fins la Estàtua de la Llibertat la seva activitat és frenètica. Turistes, gent de negocis i comerciants conviuen i donen sentit a l’atmosfera cosmopolita que caracteritza a la ciutat.

Tot i aquestes diferencies, els habitants de Nova York comparteixen una mateixa particularitat: la pressa. El ritme esgotador de la ciutat és palpable en el trànsit, estacions de metros i carrers i és fa realment difícil aïllar-se d’ell.

A Nova York conflueixen cultures de tot tipus i això ho demostren els populars barris de Little Italy, Chinatown o Brooklyn, on els idiomes, les tradicions i els costumsmanhattan-chinatown_a_540x340_2013424-450x235 mésdispars hi conviuen.

Aquesta diversitat cultural també és present a la gastronomia de la ciutat: pizzes, hot dogs, hamburgueses i enrotllats de primavera formen part de la dieta dels novaiorquesos. De les presses i el poc temps per dedicar als àpats va néixer a Nova York el concepte de “fast-food”, servei ràpid i menjar consistent.

Tot i aquest estil gastronòmic, a Nova York ens podem trobar als restaurants més selectes del món ja que com molts diuen, a Nova York ens podem trobar el millor del millor i el pitjor del pitjor.

A la ciutat que mai dorm es couen les últimes novetats en tots els àmbits culturals i empresarials: nous estils musicals, l’art new-york-citymés contemporani, tecnologia d’avantguarda i nous corrents de negoci, entre d’altres, fan que la ciutat es mantingui a la última.

No podem parlar de Nova York sense deixar-nos de comentar les compres. En una de les ciutats més representatives del capitalisme, el consumisme juga un paper clau en la vida dels seus habitants i turistes. Les maletes que al arribar venen buides marxen de Nova York plenes desprès de passejar per la Cinquena Avinguda o els carrers més hispers de la ciutat.

L’hagis vist a través d’una pel·lícula, escoltat en una cançó o llegit en una novel·la, Nova York és aquell destí que tothom ha d’haver visitat, com a mínim, un cop a la vida.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s