Cracòvia, una ciutat sorprenent


Cracòvia és la segona ciutat més gran de Polònia i el seu centre històric va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1978. Es pot considerar com una ciutat molt cuidada i gens cara, ideal per fer una Kraków_-_Wawel_from_Kopiec_Krakusaescapada de 3 o 4 dies . Tot i que si disposeu d’unes dies més, us recomanem arribar fins les muntanyes Tatra (Zakopane).

A l’hora de volar, nosaltres vam escollir Air Berlin, una companyia alemanya amb una bona relació qualitat-preu i l’escala del vol a Berlin és ràpida i còmoda. De totes maneres, si voleu marxar durant els mesos d’estiu, disposareu de vols directes des de Barcelona.

DIA 1

Desprès de quasi 5 hores de viatge, vam arribar a Cracòvia a les 22.30 hrs i ens vam traslladar a l’hotel Radisson Blu  4*. La situació de l’hotel és molt bona ja que es troba a pocs minuts a peu del Castell de Wawel i la plaça del Mercat. Des de l’hotel vam poder gaudir d’unes precioses vistes del Barri Antic i el Castell. L’hotel és molt modern i confortable i, normalment disposa d’ofertes si reserves amb temps d’antelació.

En canvi, si disposeu d’un pressupost més ajustat podeu allotjar-vos a l’hotel Kossak, el qual disposa d’una terrassa-cafè amb unes vistes espectaculars.

DIA 2

centre

Al matí vam visitar a peu la ciutat vella, en polonès, Stare Miast, envoltada pel parc Planty, el qual substitueix les antigues muralles. El més destacable d’aquesta zona és la Plaça Major, una plaça medieval enorme on trobem la Llotja dels Teixits (Sukiennice). Actualment les parades de venda de souvenirs són les protagonistes de la plaça. També hi trobem el Museu Nacional, el qual disposa d’un ampli horari de visites. Us recomanem deixar la seva visita per quan la resta de monuments ja han tancat.

La cèntrica plaça està envoltada de restaurants i cafès. També hi trobem l’església de Santa Maria, la qual està constituïda per dues torres desiguals, i des d’una d’elles surt un trompetista, cada hora, per tocar una melodia tradicional polonesa.

Per dinar, vam escollir el restaurant Wesele, situat en un dels edificis històrics de la mateixa plaça, i on trobareu un deliciós àpat de cuina polonesa.

A la tarda, us recomanem anar fins el turó de Wawel on es troba el castell i la catedral i des d’on podeu gaudir d’unes magnífiques vistes sobre el riu Vistula. Podreu passejar pel pati del castell i l’entorn gratuïtament, tot i wawelque per accedir a l’interior del castell és necessari pagar una entrada.

A última hora del dia, podreu gaudir de l’ambient nocturn de la ciutat a la Plaça Sczepanski, situada al centre de la ciutat. Per sopar, podreu escollir entre alguns dels restaurants de la zona. En el nostre cas, nosaltres ens vam decidir per l’Scandale Royal on podreu prendre deliciosos còctels.

DIA 3

Desprès de la visita de la ciutat, vam aprofitar el tercer dia per visitar els afores de Cracòvia. Nosaltres vam optar per contractar el servei d’un vehicle amb xofer, el qual ens va portar a Auschwitz Birkenau i, a la tarda, a les Mines de Sal de Wieliczka.

Auschwitz Birkenau va ser establert pels nazis el 1940 com a camp de concentració per a presoners polítics i es va convertir, durant la Segona Guerra Mundial, en un centre de genocidi.  Tot i ser una visita dura, té un Auschwitz-birkenau-main_trackindubtable interès històric.

Les mines de sal de Wieliczka, molt properes a Cracòvia, van ser declarades Patrimoni de l’Humanitat per la UNESCO i és una visita espectacular.

Les dues visites són 100% recomanables, tot i que és recomanable gaudir d’un dia sencer per a cada una d’elles.

De tornada a Cracòvia us suggerim sopar a l’antic barri jueu Kazimierz, de carrers estrets i on es troba la fàbrica  de Schindler, escenari de la famosa pel·lícula de Spielberg. Actualment és una zona amb molt ambient nocturn, plena de bars i cafès molt concorreguts. Nosaltres vam triar el restaurant Sara Kazimierz, elegant i a un preu raonable.

Desprès de sopar, us recomanem prendre una copa al bar Singer; un lloc pintoresc on totes les taules són antigues màquines de cosir Singer.

DIA 4

A mig matí retorn cap a Barcelona.

L’últim aspecte a tenir en compte és la moneda de país, l’zloty. Tot i no està disponible a la majoria dels nostres bancs, allà trobareu moltes oficines de canvi i caixers automàtics.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s