Una joia modernista a Barcelona


Barcelona té moltíssim per oferir, contínuament hi podem descobrir nous establiments i racons amb encant.

Des del dilluns 20 de gener, el Passeig de Gràcia ens ofereix un nou valor afegit, la visita al pis principal de la Casa Lleó i Morera situada al número 35. L’obra de Lluís Domènech i Montaner és una de les tres cases de20130828095444_999579 l’anomenada “Mansana de la discordia” juntament amb la casa Batlló de Gaudí i la casa Amatller de Puig i Cadafalch.  La rehabilitació que hi ha dut a terme el Grup Nuñez i Navarro, l’actual propietari ha estat molt laboriosa i ha tingut un espectacular resultat.

A la Casa Lleó i Morera, Lluís Domènech i Montaner va comptar amb el magnífic treball de diversos mestres i artesans que van transmetre els valors del Modernisme. 20130827140054_659560L’arquitectura modernista va suposar una renovació de les formes inspirades en la natura, la utilització de nous materials i un sentiment nacional. A Catalunya, el Modernisme adquireix una personalitat pròpia i diferenciada de la resta d’Europa.  Aquest moviment cultural va impregnar totes les arts i pretenia recuperar la cultura catalana i modernitzar el país.

Promoviatges va tenir la sort d’estar convidat la setmana passada a una de les visites prèvies a la Casa Lleó i Morera abans de l’apertura al20130828103722_593147 públic general i realment us ho hem de recomanar. La planta noble de la finca, es converteix en un petit museu del Modernisme que concentra en 400 metres quadrats mosaics, vitralls i escultures d’una gran bellesa i valor artístic.  Es molt destacable el treball de Gaspar Homar, el formidable ebenista i decorador que va fer tot el projecte ornamental del pis principal inclosos els mobles que actualment es troben al MNAC.

S’oferiran visites guiades de dilluns a dissabte. La visita consta d’un audiovisual on es posa en context la família propietària, l’època, l’arquitecte i els elements característics de la casa. Seguidament un guia especialista fa totes les explicacions recorrent una per una les estances, explicant amb detalls els treballs de mosaics, marqueteria, vitralls, escultures, etc…

No cal anar gaire lluny per gaudir d’una verdadera joia modernista!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s