Una escapada a Lisboa


Us proposem una escapada a Lisboa, teniu moltes opcions de vols i d’allotjaments per aconseguir gaudir d’un bon cap de setmana amb un pressupost a la vostra mida.

DIA 1

Com va dir algú molt conegut, us aconsellem llevar-vos “ben d’hora, ben d’hora” i agafar un dels primers vols del matí per arribar a Lisboa ben aviat. Nosaltres vam sortir a les 07.00 hrs i amb el canvi d’hora a les 09.00 hrs ja havíem deixat les maletes a l’hotel. El trasllat des de l’aeroport al centre es pot fer molt còmodament amb l’Aerobus.

Compreu a l’aeroport la Lisboa Card de 3 dies que per 39 € us permet lliure accés a tots els transports, entrades gratuïtes i importants descomptes.

Per allotjar-vos, una bona opció és l’hotel SANA CAPITOL, un bon 3* situat a uns 3 minuts caminant del metro de la Plaça Marqués de Pombal. 100_cosas_sobre_lisboa_que_deberias_saber_69128573_320x

Podeu començar el dia passejant pel Barri de la Baixa, Chiado i Barrio Alto.  Al Barri de la Baixa trobareu el Convent do Carmo que malgrat estar en ruïnes segueix mantenint el seu encant i també podreu  agafar l’Elevador de Santa Justa. Aquesta impressionant estructura “estil Tour Eiffel” disposa d’un mirador superior amb vistes espectaculars. Al Barri Alto podreu fer-vos la tradicional foto al costat de l’escultura de l’insigne Fernando Pessoa situada davant del famós Café A Brasileira. A la zona teniu moltíssims restaurants on podreu dinar al vostre gust. I si us arribeu fins al Chiado trobareu  Gelados Santini amb una qualitat i varietat extraordinària.

A la tarda, traslladeu-vos fins a Belem. Val la pena la panoràmica des de la Torre de Belem (curiosa per fora i amb res massa rellevant a dins) i visitar l’interior del Monestir dels Jerónimos. Des de Belem tindreu una panoràmica del Pont del 25 d’abril que impressiona per la seva alçada i doble planta (una pels vehicles i una altra pels trens), 2 km sobre elmonasterio-de-los-jeronimos riu Tajo contruïts per la mateixa empresa que va fer el Golden Gate. Al sortir del Monestir dels Jerónimos, veureu una cua impressionant davant d’una pastisseria, val la pena fer-la! A allà podreu degustar els autèntics “pasteis de nata de Belem” , els quals són de crema. Una delícia a un euro.

Si voleu fugir de les opcions més turístiques per sopar us aconsellem agafar un taxi (uns 6 € des del centre) i desplaçar-vos al Restaurant Jardim Da Luz. Trobareu un lloc típic de menjar portuguès de qualitat i a preu molt raonable. Cal tenir en compte que a Portugal quan t’assentes a la taula d’un restaurant et porten entrants encara que no els hagis demanat, no són de cortesia, us els inclouran al compte, per tant si no els voleu digueu-ho al moment.

No està malament per un primer dia, oi?

DIA 2

Passejant per l’Avenida da Libertade des de Marqués de Pombal cap a Rossio trobareu totes les botigues de dissenyadors de luxe i arribareu a l’Estació de Santa Apolonia. A allà podeu agafar el tren fins a Sintra, la sintra-palacio-penaresidencia estiuenca dels Reis de Portugal. Podreu visitar el Palau Nacional o bé agafar un autobús urbà i arribar fins al Palau de Pena.

Sintra és molt turística i trobareu fàcilment opcions per dinar per a totes les butxaques.

Us aconsellem visitar “A Periquita”, un típic cafè on  podreu degustar las “queijadas” uns altres pastissets deliciosos.

Retorn a Lisboa en tren.

Si voleu veure l’ambient nocturn de la ciutat podeu sopar al Barrio Alto. A allà trobareu la famosa Cervejaria Trinidade, entre molts altres petits restaurants encantadors. Ja veureu que de nit el barri es transforma, on abans semblava que només hi havia cases buides i decadents, un munt de bars obren les seves portes. La gent envaeix el carrer mentre pren les seves copes i a molts locals trobareu música en viu.

DIA 3

Dediqueu el dia al Barri de l’Alfama, on es troben la Sé (Catedral) i el Castelo de Sao Jorge. 2800.Pics-National.Geographic.Photo.Of.The.Day.Collection._2001-2009_---SaFTaZeeN-852.jpg_alfama-district-lisbon-692905-lw

La Sé guarda restes arqueològiques romanes, àrabs i medievals.  Des d’allà podeu arribar al Castelo de S.Jorge a través dels carrerons del Barri de l’Alfama. Cada carrer i racó amaga alguna cosa curiosa. El castell està molt ben restaurat i és un mirador privilegiat sobre la ciutat. Si necessiteu agafar forces, féu una visita a “World needs nata” situat just davant de l’entrada del castell.

Si el vostre vol surt a la tarda, encara sou a temps d’anar a dinar a las Docas, el port esportiu al costat del riu Tajo. A allà trobareu un munt de restaurants de peix, que exposen la seva mercaderia, a nosaltres ens va agradar el “restaurante Número 6”.

3 intensos dies per poder gaudir de la capital portuguesa!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s